Fokus

Brajan Volš osuđen na zatvorsku kaznu zbog prevara sa umetninama, mora da plati i 475.000 dolara

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2024

-

23:43

Brajan Volš osuđen na zatvorsku kaznu zbog prevara sa umetninama, mora da plati i 475.000 dolara
Brajan Volš pred sudom negirao krivicu za ubistvo supruge, izneti novi detalji - Copyright Tanjug AP/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Brajan Volš, optužen za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš u Kohasetu u Masačusetsu 2023. godine, osuđen je danas na 37 meseci zatvora u drugom predmetu koji se odnosi na prevare sa umetninama.

Volš (48) je 2021. godine priznao krivicu za prodaju dve falsifikovane slike Endija Vorhola u međunarodnoj šemi umetničkih prevara.

Sudija saveznog suda u Bostonu osudio je Volša na 37 meseci zatvora, prenosi Boston Herald. Volšu je naloženo i da plati 475.000 odštete, navodi Rojters. 

Brajan Volš je optužen za ubistvo supruge Ane, poreklom iz Srbije, kao i za ometanje policijske istrage i opstrukciju pravde i "nepropisno prenošenje ljudskog tela". 

Ana Volš, američka državljanka poreklom iz Beograda, nestala je 1. januara 2023. godine i njen suprug je rekao da je iz Kohaseta u Masačusetsu, gde su živeli, otputovala u Vašington, gde je radila. 

Facebook.com/Ana Walshe

 

Međutim, njen poslodavac je tri dana kasnije prijavio nestanak.

U istrazi su kasnije pronađeni materijalni dokazi koji, prema optužnici, ukazuju da je Brajan Volš ubio Anu, raskomadao njeno telo i uništio posmrtne ostatke. 

U podrumu njihove kuće pronađeni su i noževi sa tragovima krvi, a internet pretrage Brajana Volša pokazale su da je tražio informacije o tome kako da se otarasi tela.

On se izjasnio da nije kriv za ubistvo prvog stepena i uništavanje tela svoje supruge, za šta ga tereti optužnica.

 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet