Fokus

Zaplenjena dva bankovna računa Brajana Volša optuženog za ubistvo supruge zbog prevare u vezi sa umetničkim delima

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2023

-

13:46

Zaplenjena dva bankovna računa Brajana Volša optuženog za ubistvo supruge zbog prevare u vezi sa umetničkim delima
Brajan Volš pred sudom negirao krivicu za ubistvo supruge, izneti novi detalji - Copyright Tanjug AP/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Američki savezni tužioci zaplenili su dva bankovna računa koja su povezana sa Brajanom Volšom, optuženom za ubistvo supruge Ane Volš, u slučaju koji se vodi protiv njega u vezi sa falsifikovanjem umetničkih dela Endija Vorhola.

Volš je u martu optužen za ubistvo supruge Ane, poreklom iz Srbije, kao i za ometanje policijske istrage i opstrukciju pravde i "nepropisno prenošenje ljudskog tela", rekao je okružni tužilac u Norfolku Majkl Morisi, prenosi Foks njuz.

Tanjug AP/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool

 

Ukoliko bude osuđen za ubistvo, Volšu preti doživotna kazna zatvora bez mogućnosti puštanja na uslovnu slobodu. 

Volš je pre ubistva, u aprilu 2021, priznao krivicu po jednoj tački optužnice za, između ostalog, prevaru uz upotrebu telekomunikacija ili interneta, posedovanje konvertovane robe i nezakonitu novčanu transakciju. 

On je navodno uzeo dve autentične slike Endija Vorhola koje su bile u vlasništvu prijatelja u Južnoj Koreji, a zatim ih je stavio na prodaju na "eBay".

Facebook.com/Ana Walshe

 

Volš je tada navodno kupcu dao lažne slike.Prema pisanju bostonske televizije WCVB, federalni tužioci traže dozvolu od sudije da oduzmu nešto manje od 9.000 dolara sa računa.

Savezni sudija je prethodno odobrio nalog kojim se od Volša traži da vrati 225.000 dolara u gotovini, kao i da preda originalne Vorholove slike. Prema novom podnesku tužilaca, novac sa novootkrivenih računa bi se dodao na prvobitni nalog za oduzimanje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet