Fokus

Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Ane

Komentari

Autor: Tanjug, CNN

31/03/2023

-

07:26

Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Ane
Brajan Volš - Copyright Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Brajan Volš (48) optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš, Amerikanke sprskog porekla, saopštilo je tužilaštvo.

Velika porota okruga Norfolk optužila je Volša za ubistvo prvog stepena, ometanje pravde i druge optužbe, saopštilo je okružno tužilaštvo u Norfolku.

Okružni tužilac Majkl Morisej saopštio je da su protiv Brajana Volša podignute tri optužnice - za ubistvo supruge Ane Volš, za dovođenje u zabludu policijske istrage i ometanje sprovođenja pravde, i za "nepropisno prenošenje ljudskog tela", navodi boston25news.com.

"Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu Kvinsi u januaru. Ova optužnica premešta slučaj Višem sudu u Norfolku, gde će Volšu biti ponovo suđeno u narednim nedeljama. Taj datum još nije određen", navodi tužilac.

Volšu je već bilo stavljeno na teret ubistvo i druge tačke u januaru, u vezi sa nestankom njegove supruge, za šta je on izjasnio da nije kriv, nakon što su vlasti pronašle dokaze da je ubio i raskomadao suprugu i na jeziv način se rešio njenih ostataka, prenosi CNN.

Ako bude osuđen, Volšu preti kazna doživotnog zatvora.

Volš je optužen za ubistvo svoje 39-ogodišnje supruge, koja je nestala iz svoje kuće u Masačusetsu 1. januara, gde je živela sa suprugom i troje dece.

Policija je tragala za njom više od nedelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine. 

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima CNN, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet