Fokus

"Deset načina da se rešite mrtvog tela": Volš pred sudom optužen za ubistvo supruge, izneti uznemirujući detalji s Gugla

Komentari

Autor: WCWB, Fox News

18/01/2023

-

16:07

"Deset načina da se rešite mrtvog tela": Volš pred sudom optužen za ubistvo supruge, izneti uznemirujući detalji s Gugla
Brajan Volš - Copyright Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Brajan Volš, suprug nestale Ane Volš poreklom iz Srbije i zvanično je pred sudom optužen za ubistvo i neprikladan transport tela.

Brajan Volš (47) sproveden je u Okružni sud Kvinsi nešto posle osam sati ujutru po lokalnom vremenu gde su pročitane nove optužnice koje mu se stavljaju na teret.

Tužilaštvo države Masačusets je saopštillo da su Anin DNK, kao i Brajanov, pronađeni u tragovima krvi na stvarima koje je bacio u kontejner.

"Veruje se da je Brajan Volš raskomadao Anino telo i bacio ga", rekli su tužioci.

Tokom čitanja optužnice za ubistvo, pomoćnica okružnog tužioca u Norfolku Lin Beland iznela je policijske navode o nizu internet pretraga koje je Brajan navodno, a koje su uključivala pitanja o odlaganju tela, rasparčavanju tela, raspadanju tela, i tome kako da se prikrije miris tela u raspadanju i očisti krv, prenosi WCTB.

Konkretno, Brajan Volš je sa sinovljevog ajpeda guglao sledeće pojmove:

1. januar - google pretrage

4.55 Koliko dugo pre nego što telo počne da miriše
4.58 Kako zaustaviti telo da se raspadne
5.20 Kako vezati telo
5.47 10 načina da se rešite mrtvog tela
6.25 Koliko dugo neko mora da nestane da bi ga nasledio
6.34 Možete li da bacite delove tela
9.29 Šta radi formaldehid
9.34 Koliko dugo traje DNK
9.59 Može li se izvršiti identifikacija na delimičnom posmrtnom ostatku
11.34 Rasparčavanje i najbolji načini za odlaganje tela
11.44 Kako očistiti krv sa drvenog poda
11.56 Luminol za otkrivanje krvi
13.08 Šta se dešava kada delove tela stavite u amonijak
13.21 Da li je bolje baciti odeću sa mesta zločina ili je oprati

2. januar - google pretrage

12.45 Najbolji alat za rasparčavanje tela testerom
13.10 Možete li biti optuženi za ubistvo bez tela
13.14 Možete li identifikovati telo sa slomljenim zubima

3. januar - google pretrage

13.02 Šta se dešava sa dlakama na mrtvom telu

13.13 Kolika je brzina raspadanja tela pronađenog u plastičnoj kesi u poređenju sa onim pronađenim u šumi
13.20 Može li telo dobro mirisati ako se doda soda bikarbona

Policija je takođe pratila njegov mobilni telefon da bi pratila gde se nalazi 3. januara, što je uključivalo stambeni kompleks u koji je navodno bacio nešto što je izgledalo kao teška vreća za smeće, prema tužiocima.

Volšu su pročitane optužbe i, pošto je ćutao, sud je ocenio da se izjašnjava da nije kriv. Jedino što je govorio u sudnici je da je svestan optužbi, a kako prenosi "CNN" njegov govor tela je bio "stoički" tokom čitanja dokaza.

Odbrana nije tražila kauciju, a sledeće pojavljivanje pred sudom zakazano je za 9. februar.

"Nastavak istrage je omogućio policiji da dobije nalog za hapšenje i optuži Brajana Volša za ubistvo žene", rekao je prethodno okružni tužilac Majkl Morisej.

Osim toga, u sudskim dokumentima se navodi da je Volš snimljen nadzornom kamerom "kako nosi crnu hirušku masku, plave hiruške rukavice i kupuje u gotovini" stvari kao što su krpe, trake i sredstva za čišćenje. Pored toga, još pre nekoliko dana pronađen je krvav, oštećen nož u podrumu kuće bračnog para, izvestio je FoxNews.

Tužilaštvo je tokom ročišta istaklo daje pronađeno deset vreća sa smeće u kojima su se nalazili različiti predmeti, ali i mrlje krvi. U vrećama su se nalazili peškiri, krpe, papuče, trake, rukavice, sredstva za čišćenje, potvrda o vakcinaciji protiv kovida Ane Volš, testera za metal i sekira, rekla je tužiteljka Beland.

Ukazano je i na dokaze pribavljene nadzorom Brajana Volša, kao i njegovog telefona koji potvrđuju da je kupovao peškire, otirače, krpe za brisanje poda u nekoliko marketa široke potrošnje.

Državna kriminalistička laboratija potvrdila je da se na predmetima pronađenim na deponiji nalazi ljudska krv. Potvrđeno je i da se na jednim papučama i zaštitnom odelu pronađeni ostaci DNK Ane i Brajana Volša.

Iako telo nije pronađeno, na pronađenim predmetima poput noža, testere, krvavih peškira, sekire, tepiha otkriveno je ljudsko tkivo za koje je utvrđeno da pripada Ani Volš. Pronađen i deo ogrlice koji je Ana Volš nosila na fotografijama, piše Glas Amerike.

Podsetimo, Ana Volš nestala je u novogodišnjoj noći, a njen nestanak prijavila je firma u kojoj radi 4. januara. Samo četiri dana kasnije, priveden je njen suprug Brajan Volš zbog "dovođenja istrage u zabludu", da bi juče bio i zvanično optužen za ubistvo, iako njeno telo još nije pronađeno.

Komentari (0)

Svet