Fokus

Objavljen broj telefona najstarijeg sina predsednika Meksika, dobijao pretnje

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

23:45

Objavljen broj telefona najstarijeg sina predsednika Meksika, dobijao pretnje
Tanjug/AP/Jeff Chiu - Copyright Tanjug/AP/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Hose Ramon Lopez Beltran, najstariji sin meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, izjavio je danas da je njegov broj telefona objavljen na društvenim mrežama i da je dobijao pretnje.

Incident se dogodio dan nakon što je Obrador otkrio broj telefona novinarke "Njujork tajmsa", koja je objavila priču o američkoj istrazi o tvrdnjama da je Lopez uzimao novac od trgovaca drogom, preneo je AP.    

Lopez je negirao optužbe.

Lopez Beltran je napisao na platformi X da smatra da je objavljivanje njegovog telefonskog broja "neka vrsta osvete" i da to dovodi njegovu porodicu u opasnost.

Za sada se ne zna ko je objavio broj.     

Lopez Beltran je rekao da je incident počeo pismom koje je sadržalo "pretnje i laži" upućene predsedniku i njegovim sinovima, ne precizirajući detalje.   

Rekao je da je to drugi put da je njegov broj telefona objavljen i napomenuo ''da su ga kamere i dronovi maltretirali svuda gde je živeo''.

Lopez Beltran je, takođe, okrivio novinarku "Njujork tajmsa" za jučerašnji incident, rekavši da je ona dala svoj broj "misleći da će predsednik odgovoriti na njenu klevetu".

Predsednička kancelarija nije za sada komentarisala incident.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet