Fokus

Iran pogubio muškarca zbog navodnog izraelskog napada dronom na Ishafan: Optužen za saradnju sa Mosadom

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2024

-

23:42

Iran pogubio muškarca zbog navodnog izraelskog napada dronom na Ishafan: Optužen za saradnju sa Mosadom
Iran pogubio muškarca zbog navodnog izraelskog napada dronom na Ishafan: Optužen za saradnju sa Mosadom - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Iran je danas pogubio muškarca zbog umešanosti u napad dronom na vojni objekat u centralnom Iranu prošle godine, za šta je Teheran optužio Izrael, prenela je Al Arabija.

Prema iranskim državnim medijima, muškarac identifikovan samo kao "Said", optužen je da je sarađivao sa izraelskom obaveštajnom službom Mosad sa ciljem da se digne u vazduh vojna lokacija povezana sa iranskim ministarstvom odbrane u Isfahanu, 28. januara 2023. godine.

U to vreme, Iran je govorio da je napad dronom ciljao na lokaciju ministarstva odbrane u Isfahanu i da je odbijen.

Teheran je, međutim, kasnije optužio Izrael da je upravljao incidentom, a 10. februara 2023. godine, Iran je objavio da su uhapšeni "glavni izvršioci" napada.

U izveštaju državne televizije kaže se da je "Said" uhapšen u susednoj zemlji i isporučen Iranu, nakon incidenta u Isfahanu.

Ranije ove godine, Iran je najavio pogubljenje četiri iranska Kurda zatvorena u julu 2022. godine, osuđena za saradnju sa Izraelom protiv vojnog objekta u Isfahanu.

Grupe za ljudska prava kritikovala su tok njihovog suđenja, ocenjujući ga izrazito nepravednim.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet