Aktuelno iz kulture

Izrael pristao da izmeni tekst sporne pesme za Evroviziju: U njoj se spominje napad Hamasa 7. oktobra

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2024

-

15:28

Izrael pristao da izmeni tekst sporne pesme za Evroviziju: U njoj se spominje napad Hamasa 7. oktobra
Izrael pristao da izmeni tekst sporne pesme za Evroviziju: U njoj se spominje napad Hamasa 7. oktobra - Copyright Prinskrin/Youtube/Keshet 12

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je pristao da revidira tekstove potencijalnih pesama za Pesmu Evrovizije nakon što su organizatori takmičenja osporili stihove koji se odnose na napad Hamasa 7. oktobra, saopštila je danas izraelska nacionalna televizija Kan.

Prvoplasiranu baladu "Oktobarska kiša" otpevala je solistkinja Eden Golan, preneo je Rojters.

U stihovima koji su procurili u medije, a koje je kasnije potvrdio Kan, pojavljuju se redovi kao što su "Nema više vazduha za disanje" i "Svi su bili dobra deca, svako od njih".    

Kan je naveo da je zatražio od autora pesama "Oktobarske kiše" i drugoplasiranog finalista "Dance Forever" da revidiraju tekstove, a pri tom očuvaju umetničku slobodu.

Zatim će zvanično izabrati pesmu koju će poslati Evrovizijskom komitetu.

Izraelska televizija je saopštila da je pristala da izvrši promene na zahtev predsednika Izraela Isaka Hercoga.

"Predsednik je posebno naglasio da u ovom trenutku, kada oni koji nas mrze na svaki način nastoje da gurnu u stranu i bojkotuju državu Izrael, Izrael mora da zvuči ponosno i bude uzdignute glave i da podigne svoju zastavu na svakom svetskom forumu, posebno ove godine", saopštio je Kan.   

Evrovizija, koja će se ove godine održati od 7. do 11. maja u švedskom gradu Malmeu, smatra se događajem koji nema veze sa politikom i može da diskvalifikuje takmičare za koje se smatra da su prekršili to pravilo, navela je agencija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura