Fokus

Borba za svaki glas: Bajden i Tramp pozvali pristalice Niki Hejli da ih podrže na izborima u novembru

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2024

-

17:51

Borba za svaki glas: Bajden i Tramp pozvali pristalice Niki Hejli da ih podrže na izborima u novembru
Borba za svaki glas: Bajden i Tramp pozvali pristalice Niki Hejli da ih podrže na izborima u novembru - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp i američki predsednik Džozef Bajden pozvali su danas pristalice Niki Hejli, koja je prethodno suspendovala kampanju, da ih podrže na novembarskim izborima.

"Želeo bih da pozovem sve pristalice Hejlijeve da se pridruže najvećem pokretu u istoriji našeg naroda. Bajden je neprijatelj. On uništava našu državu", poručio je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial.

On je naveo da je Hejli "potučena" na sinoćnjim unutarstranačkim izborima koji su održani u 15 saveznih država, dodavši da su Hejlijevu finansirali "radikalne leve demokrate".

Bajden je rekao da je ''Hejli bila spremna da govori istinu o Trampu, uključujući haos koji ga uvek prati i njegovu nesposobnost da razlikuje dobro od zla", prenosi Rojters.

"Donald Tramp je jasno stavio do znanja da ne želi pristalice Niki Hejli. Želim da budem jasan: za njih ima mesta u mojoj kampanji. Znam da ima mnogo toga oko čega se nećemo složiti. Ali o fundamentalnim pitanjima očuvanja američke demokratije, o zalaganju za vladavinu prava, o ponašanju jednih prema drugima pristojno i dostojanstveno i s uvažavanjem, nadam se i verujem da možemo naći zajednički jezik'', rekao je Bajden.

Tanjug/AP/Chris Carlson

 

Ranije danas, bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli suspendovala je kampanju za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, čime je Tramp ostao jedini kandidat republikanaca.

Na dosad održanih 20 unutarstranačkih izbora republikanaca, Hejli je pobedila samo u glavnom gradu Vašingtonu i Vermontu.

Kada je reč o demokratama, pored Bajdena, u trci su i dalje Marijen Vilijamson i Din Filips, međutim njih dvoje nemaju velike šanse da budu kandidati za predsednika. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet