Fokus

Pentagon objavio izveštaj o NLO: U istragama američke vlade nisu pronađeni dokazi o vanzemaljcima

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2024

-

23:00

Pentagon objavio izveštaj o NLO: U istragama američke vlade nisu pronađeni dokazi o vanzemaljcima
Pentagon objavio izveštaj o NLO: U istragama američke vlade nisu pronađeni dokazi o vanzemaljcima - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Pentagon je objavio izveštaj o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) u kojem se navodi da u istragama američke vlade od kraja Drugog svetskog rata nisu pronađeni dokazi o vanzemaljcima ili vanzemaljskoj tehnologiji.

Studija, koju je sprovelo američko ministarstvo odbrane, analizirala je istrage Vlade SAD od 1945. godine o slučajevima kada su navodno uočeni neidentifikovani leteći objekti (NLO).

Studija nije pronašla nijedan dokaz da je bilo koji od tih fenomena bio znak vanzemaljskog života ili da su američka vlada i privatne kompanije preuzele vanzemaljske tehnologije i da ih skrivaju, preneo je AP.

"Svi istražni napori, na svim nivoima klasifikacije, doveli su do zaključka da je većina viđenih fenomena predstavljala obične objekte i pojave", navodi se u izveštaju koji je odobrio američki Kongres.

Takođe se ističe da je od 1945. godine američka vlada finansirala istrage kojima je trebalo utvrditi da li neidentifikovani fenomeni predstavljaju rizik po bezbednost letenja ili tehnološki napredak suparničkih nacija ili dokaz, kako je navedeno, "o tehnologiji van ovoga sveta, pod inteligentnom kontrolom".

Pentagon je 2022. godine saopštio da njegova kancelarija AARO nije pronašla dokaze koji bi sugerisali da su vanzemaljci posetili Zemlju ili da su se srušili na njenu površinu. Drugi deo izveštaja, fokusiran na novija istraživanja, biće naknadno objavljen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet