Fokus

Maduro će se kandidovati za novi šestogodišnji mandat na predstojećim predsedničkim izborima u Venecueli

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2024

-

23:59

Maduro će se kandidovati za novi šestogodišnji mandat na predstojećim predsedničkim izborima u Venecueli
Tanjug/AP/Ariana Cubillos - Copyright Tanjug/AP/Ariana Cubillos

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro kandidovaće se na predstojećim predsedničkim izborima 28. jula, kako bi osvojio drugi reizbor i novi šestogodišnji mandat, saopštila je danas vladajuća Socijalistička partija.

''Ima samo jedan ishod, pobeda naroda 28. jula. Nisu uspeli da nas zaustave, niti će moći'', rekao je Maduro, prenosi Rojters.

Nedavne ankete pokazuju da 13,9 odsto Venecuelanaca planira da glasa za Madura, daleko manje od 54,5 odsto onih koji planiraju da glasaju opozicionu kandidatkinju Mariju Korinu Mačado.

Pored toga što je Mačado pobedila na unutarstranačkim izborima u svojoj stranci ''Hajde, Venecuela'', još nije izvesno da će se ona kandidovati za predsednicu Venecuele, nakon što joj je Vrhovni sud zabranio obavljanje javnih funkcija.

Venecuela je pretrpela hiperinflaciju i ekonomski kolaps bez presedana otkako je Maduro preuzeo vlast 2013. godine, nakon smrti predsednika Uga Čaveza.

Glavne opozicione stranke bojkotovale su predsedničke izbore 2018. i odbile, zajedno sa SAD i drugima, da priznaju Madurovu pobedu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet