Fokus

Kolumbijski policajci zaplenili 7,3 miliona galona sirove nafte u racijama na ilegalne rafinerije

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2024

-

23:11

Kolumbijski policajci zaplenili 7,3 miliona galona sirove nafte u racijama na ilegalne rafinerije
Kolumbijski policajci zaplenili 7,3 miliona galona sirove nafte u racijama na ilegalne rafinerije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kolumbijska policija zaplenila je više od sedam miliona galona sirove nafte u racijama na ilegalne rafinerije, saopštila je danas policija. Akcija je deo operacije usmerene na proizvodnju neispravnog goriva u kolumbijskoj provinciji Norte de Santander, blizu granice Kolumbije sa Venecuelom, preneo je Rojters.

Medij navodi da se gorivo prerađuje iz sirove nafte koju kriminalne bande kradu iz državnog cevovoda i ključni je sastojak u proizvodnji kokaina, a može se mešati s benzinom ili dizelom i koristiti za pokretanje mašina u ilegalnim rudarskim operacijama.

"Policija je posvećena borbi protiv organizovanog kriminala i zaštiti prirode, jer shvata da je to neprocenjiv resurs za društvo", rekao je u saopštenju direktor kolumbijske ruralne policije Karabineros Vilijam Kastano.

Kolumbijska vlast preuzela je kontrolu nad 13 bazena koji se koriste za skladištenje ugljovodonika, a zaplenila je pet improvizovanih rafinerija, 17 komada opreme za preradu i 4.250 galona rafinisanih ugljovodonika, dodaje se u saopštenju.

Proizvodnja krijumčarskog goriva, poznatog kao pategrilo, predstavlja veliki problem u Kolumbiji, jer svakog dana biva ukradeno hiljade barela nafte, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet