Fokus

Jaka snežna oluja pogodila severoistok SAD, više poginulih i povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2024

-

08:15

Jaka snežna oluja pogodila severoistok SAD, više poginulih i povređenih
Jaka snežna oluja pogodila severoistok SAD, više poginulih i povređenih - Copyright AP Photo/David Goldman

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko osoba je poginulo i povređeno u odvojenim incidentima u Njujorku, Pensilvaniji i Nju Hempširu, kada je oluja praćena jakom kišom i snežnim padavinama pogodila severoistok SAD.

Snažan vetar i obilne padavine rušile su drveće i dalekovode, a u jednom trenutku je skoro 700.000 domova i preduzeća ostalo bez struje, prenosi AP.

Najviše korisnika ostalo je bez struje u Mejnu i Nju Hempširu, a lokalni zvaničnici rekli su da je do oštećenja i rušenja dalekovoda došlo zbog jakog, mokrog snega.

Žena je poginula kada je u sredu drvo, koje je iščupao vetar jačine do 80 kilimetara na čas, palo na njen automobil u predgrađu Njujorka, a druga žena je preminula u četvrtak, u požaru u Nju Hempširu, nakon eksplozije gasa u kući, do koje je, kako se veruje, došlo kada je na kuću palo drvo zbog nevremena.

Njena ćerka je tom prilikom povređena i ona je hospitalizovana, saopštile su vlasti, a prenosi CBS News.

Još dve osobe poginule su u sredu u Pensilvaniji kada se drveće srušilo od jakog vetra.

Ranije je u Oklahomi poginula i žena koja se za vreme jake kiše skrivala unutar odvodne cevi, kao i žena u predgrađu Filadelfije na čiji je auto palo drvo koje je oborio vetar i još jedna osoba koja je učestvovala u saobraćajnoj nesreći u Kentakiju, navodi AP.

Desetine letova u ovom regionu je otkazano ili odloženo, a mnoge škole i javne ustanove su zatvorene u severnim oblastima SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet