Fokus

Bajden najavio ukidanje kamata za studentske kredite za 23 miliona Amerikanaca

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2024

-

12:12

Bajden najavio ukidanje kamata za studentske kredite za 23 miliona Amerikanaca
Bajden najavio ukidanje kamata za studentske kredite za 23 miliona Amerikanaca - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky, File

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden najavio je danas nove planove kojima će olakšati dugove od studentskih kredita za najmanje 23 miliona Amerikanaca.

Planovi će uključivati ukidanje do 20.000 dolara dugova koje su primaoci kredita za studiranje, nakupili kroz kamatu, bez obzira na njihova lična primanja, prenosi Reuters.

Dugovi će automatski biti ukinuti i onima koji su uzeli studentski kredit, a ispunjavaju kriterijume za "programe oproštaja", među kojima su oni koji decenijama otplaćuju kredit, koji su pohađali studijske programe "niske vrednosti" i oni koji "doživljavaju teškoće".

"Ovo znači slobodu od osećanja kao da se vaši računi za studentski kredit takmiče sa osnovnim potrebama, kao što su namirnice ili zdravstveno osiguranje", rekao je američki sekretar za obrazovanje Migel Kardona.

Očekuje se da će se ovi planovi, koji bi stupili na snagu na jesen ove godine, dopasti mlađim glasačima Bajdena kod kojih je nepopularna njegova politika prema ratu Izraela u Gazi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet