Fokus

Milej i Mask se sastali u Teksasu, razgovarali o potencijalnim projektima rudarenja litijuma

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2024

-

23:05

Milej i Mask se sastali u Teksasu, razgovarali o potencijalnim projektima rudarenja litijuma
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Argentinski predsednik Havijer Milej i vlasnik kompanija ''X'' i ''Tesla'' Ilon Mask postigli su danas dogovor o zajedničkom promovisanju slobodnih tržišta i potencijalnih projekata o rudarenju litijuma.

Njih dvojica su se sastali danas u Teksasu, gde je Milej posetio sedište ''Tesle'' u Ostinu i razgovarali o temama poput podsticanja svetskog nataliteta do tehnološkog razvoja ''u slobodnim uslovima'', preneo je Rojters.

''Razgovarali smo o mogućnostima ulaganja u litijumsku industriju u Argentini. Veoma smo posvećeni ne samo izvozu sirovina, već i povećanju vrednosti. Mask je rekao da želi da pomogne Argentini", rekao je ambasador Argentine u SAD Gerardo Verthajn.

Milej je ponudio svoju podršku Masku oko spora Maskove platforme ''X'' sa državom Brazil, saopštio je Milejev portparol Manuel Adornija.

Ranije ove sedmice, sudija Vrhovnog suda u Brazilu pokrenuo je istragu protiv Maska, nakon što je Mask saopštio da će ponovo aktivirati naloge na platformi X za koje je sud prethodno izdao naredbu da se blokiraju.

Mask je osporio odluku sudije Aleksandra de Moraesa i najavio da će ukinuti sva ograničenja jer su, kako kaže, neustavna, pozivajući Moraesa da podnese ostavku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet