Fokus

Bostonska policija uhapsila 100 studenata na protestima protiv rata u Gazi, tvrdi da su među njima plaćeni provokatori

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2024

-

19:16

Bostonska policija uhapsila 100 studenata na protestima protiv rata u Gazi, tvrdi da su među njima plaćeni provokatori
Bostonska policija uhapsila 100 studenata na protestima protiv rata u Gazi, tvrdi da su među njima plaćeni provokatori - Copyright Tanjug/John Tlumacki (MBR)

veličina teksta

Aa Aa

Policija je danas razbila studentski protest protiv izraelske agresije u Pojasu Gaze na Univerzitetu Nort-istern u Bostonu, a univerzitet je saopštio da je uhapšeno oko 100 studenata.

Sa univerziteta je dodato da je svako ko je imao univerzitetsku legitimaciju pušten i da će se ''suočiti sa disciplinskim postupkom na univerzitetu, ali ne i sa pravnim postupkom''.

U saopštenju univerziteta se ističe da su aktivnosti demonstranata porasle do nivoa koji škola ''ne može tolerisati“, prenosi Boston herald.

Jay Janner/Austin American-Statesman via AP

 

"Ovo je počelo pre dva dana kao studentske demonstracije, a sada su se infiltrirali profesionalni organizatori koji nisu povezani sa (univerzitetom). Sinoć je upotreba virulentnih antisemitskih uvreda, uključujući ''Ubij Jevreje“, prešla granicu'', poručila je potpredsednica za komunikacije na Univerzitetu Nort-istern Renata Nijul.

Policija države Masačusets saopštila je da su 102 demonstranta na kampusu odbila da se raziđu, nakon čega su uhapšeni, a biće optuženi za ometanje poseda i nered.

Tanjug/John Tlumacki (MBR)

 

Studenti širom SAD pozivaju na okončanje onoga za šta tvrde da je genocid nad palestinskim narodom u Gazi i pozivaju univerzitete da prekinu finansijske veze s Izraelom i kompanijama koje omogućavaju agresiju u Pojasu Gaze.

Oni su ranije danas obećali da će nastaviti demonstracije, a nastavno osoblje osudilo je predstavnike univerziteta koji su pozvali policiju da sklone demonstrante iz kampusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet