Fokus

Kandidatkinja za predsednika SAD Džil Stajn uhapšena na protestu protiv rata u Gazi

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2024

-

12:44

Kandidatkinja za predsednika SAD Džil Stajn uhapšena na protestu protiv rata u Gazi
Kandidatkinja za predsednika SAD Džil Stajn uhapšena na protestu protiv rata u Gazi - Copyright Tanjug/AP/Christine Tannous

veličina teksta

Aa Aa

Kandidatkinja Zelene partije za predsednicu SAD Džil Stajn uhapšena je danas tokom studentskih protesta protiv izraelske agresije u Gazi na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu.

Policija države Misuri uhapsila je Stajn i desetinu aktivista i smestila ih u kombi dok su čekali pretres. Kao i Zelena stranka u celini, Stajn podržava pozive na bojkot i sankcije protiv Izraela.

Na svojoj veb-stranici Stajn, koja je jevrejskog porekla, naziva izraelske akcije protiv Hamasa u Gazi genocidom.

Tanjug/AP/Christine Tannous

 

Studenti u Sent Luisu zahtevaju od univerziteta da prekine finansijske veze sa kompanijom Boing, koja zapošljava veliki broj ljudi u tom gradu, zbog prodaje oružja Izraelu, prenosi Tajms of Izrael.

Tokom ovog vikenda, policija je na američkim kampusima uhapsila više od 200 studenata, a oni su poručili da neće odustati od protesta i podržani su od strane profesora.

Studenti širom SAD pozivaju na okončanje onoga za šta tvrde da je genocid nad palestinskim narodom u Gazi, a takođe pozivaju univerzitete da prekinu finansijske veze sa Izraelom i kompanijama koje omogućavaju operaciju Izraela u Pojasu Gaze, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet