Fokus

Amerikanka tužila princa Endrjua za silovanje, on tvrdi da se ne seća susreta sa njom

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2021

-

08:37

Amerikanka tužila princa Endrjua za silovanje, on tvrdi da se ne seća susreta sa njom
Virdžinija Džufri - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Amerikanka Virdžinija Džufri, koja tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, podnela je tužbu pred sudom u Njujorku tvrdeći da ju princ zlostavljao.

Džufri, koja je jedna od žrtava osuđenog seksualnog prestupnika i njujorškog multimilionera i bankara Džefrija Epstajna, tvrdi da ju je princ Endrju seksualno napao u Londonu i SAD, što sin britanske kraljice Elizabete uporno negira, prenosi BBC.

Njena tužba pred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o žrtvama dece iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastareli.

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksulani odnos Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gizlejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

"Ni moćnici ne smeju da budu zaštićeni"

U saopštenju za medije, Džufri je navela da "smatra princa Endrjua odgovornim za ono što joj je uradio".

Tanjug/AP Photo/Bebeto Matthews, File

 

"Moćnici i bogataši ne smeju da budu izuzeti od odgovornosti za ono što su uradili. Nadam se da će i druge žrtve videti da ne moraju da žive u strahu i tišini, već da je moguće progovoriti i zatražiti pravdu", istakla je.

Ona je dodala i da odluka o prijavljivanju nije bila laka.

"Kao majci i supruzi, porodica mi je na prvom mestu - znam da će ovo što sam učinila izazvati da me Endrju i njegovi saradnici napadaju. Međutim, da nisam progovorila, smatram da bih izneverila i sebe, ali i sve ostale žrtve", saopštila je Džufri.

Princ Endrju tvrdi da se ne seća susreta sa njom

Govoreći o njenim optužbama za seksualno zlostavljanje 2019. godine, princ Endrju je rekao da se to nikada nije dogodilo i da se ne seća da je sa njom imao bilo kakav susret.

Tanjug/Steve Parsons/Pool Photo via AP, File

 

Princ je ranije saopštio i da žali zbog povezanosti sa američkim finansijerom Epstajnom, koji je prema zvaničnim izveštajima počinio samoubistvo u zatvoru dok je iščekivao početak suđenja za podvođenje i seksualno iskorišćavanje devojaka, i da duboko saoseća sa Epstajnovim žrtvama.

Fond za odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Džefrija Epstajna saopštio je u nedelju da je okončao rad, isplativši odštete za 150 osoba u vrednosti od 121 miliona američkih dolara.

Komentari (0)

Svet