Fokus

Napetost na vrhuncu: Policija uklanja kampove koje su postavili studenti na univerzitetima u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2024

-

15:21

Napetost na vrhuncu: Policija uklanja kampove koje su postavili studenti na univerzitetima u SAD
Tanjug/AP/Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group - Copyright Tanjug/AP/Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group

veličina teksta

Aa Aa

Policija je danas demontirala šatore koje su postavili studenti koji zahtevaju prekid vatre u Pojasu Gaze na Tehnološkom institutu (MTI) u Kembridžu u američkoj državi Masačusets, a u četvrtak i na Univerzitetu u državi Arizoni, a trenutno uklanja kamp u kampusu Univerziteta Pensilvanije u Filadelfiji.

Policija je privela 10 studenata prilikom razbijanja protesta na MTI, a bila je u opremi za razbijanje demonstracija, a takođe je danas privela i nekoliko studenata na Univerzitetu Pensilvanije koji su protestovali više od dve sedmice, preneo je AP.

Na Univerzitetu Pensilvanije policajci su upozorili studente da napuste kampus ili će se, u suprotnom, suočiti sa mogućim hapšenjem.

profimedia

 

Na Univerzitetu u Arizoni, policija je upotrebila suzavac protiv studenata kasno u četvrtak pre nego što je uklonila kamp koji je uključivao drvene i plastične barijere postavljene u kampusu. Univerzitet Arizone saopštio je da je pozvao policiju da rastera studente nakon što su oni odbili da uklone kamp i da se raziđu.

Taj univerzitet je naveo da su učesnici protesta gađali policajce i univerzitetsko osoblje kamenjem i flašama sa vodom.

Tenzije u sukobima policije sa demonstrantima u kampusima širom SAD povećali su se poslednjih dana, a univerziteti su počeli da pozivaju policiju da ukloni kampove koje su studenti postavili zbog zabrinutosti za bezbednost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet