Fokus

Tramp: Hapšenje studenata u Njujorku bilo je prelepo gledati, oni su besni ludaci i simpatizeri Hamasa

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2024

-

09:34

Tramp: Hapšenje studenata u Njujorku bilo je prelepo gledati, oni su besni ludaci i simpatizeri Hamasa
Tanjug/AP/Wilfredo Lee - Copyright Tanjug/AP/Wilfredo Lee

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je u sredu da je "bilo prelepo gledati" kako njujorška policija upada u zgradu univerziteta Kolumbija koji su okupirali propalestinski demonstranti, nazivajući ih "besnim ludacima i simpatizerima Hamasa".

Tramp je na skupu za predsedničku kampanju u Viskonsinu ocenio da je "Njujork bio pod opsadom" i pozdravio hapšenje oko 300 demonstrana, prenosi Reuters.

Neki pripadnici Republikanske stranke optužili su rukovodstva univerziteta da zanemaruju antisemitičku retoriku i uznemiravanje na propalestinskim protestima širom SAD.

Tramp je upozorio publiku na skupu da će njihovi "gradovi i sela prihvatati ljude iz Gaze", govoreći o ranijim navodima medija da administracija predsednika Džozefa Bajdena planira da primi izbeglice iz Gaze u SAD.

Tramp je u sredu imao skupove u Viskonsinu i Mičigenu, što su njegovi prvi veći kampanjski skupovi od kad mu je 15. aprila počelo suđenje u Njujorku gde se tereti da je falsifikovao poslovna dokumenta tako što je glumici u filmovima za odrasle Stormi Danijels, preko svog advokata, platio 130.000 dolara kako ne bi javno govorila o njihovoj navodnoj aferi.

Viskonsin i Mičigen su inače među "kolebljivim državama" koje imaju presudan uticaj na ishod predsedničkih izbora, a u kojima Republikanska i Demokratska stranka imaju sličan nivo podrške, tako da u njima rezultati izbora nisu predvidivi, navodi Reuters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet