Fokus

Putin i Si na neformalnom sastanku: Lideri Rusije i Kine šetali parkom i pili tradicionalni kineski čaj

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2024

-

22:51

Putin i Si na neformalnom sastanku: Lideri Rusije i Kine šetali parkom i pili tradicionalni kineski čaj
Putin i Si na neformalnom sastanku: Lideri Rusije i Kine šetali parkom i pili tradicionalni kineski čaj - Copyright Tanjug AP/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Kineski predsednik Si Đinping ugostio je danas ruskog kolegu Vladimira Putina u rezidenciji Žongnanhai u Pekingu na neformalnom sastanku iza zatvorenih vrata.

U neformalnom okruženju, Putin i Si su takođe šetali parkom i pili tradicionalni kineski čaj, pre nego što su im se pridružila još četiri člana dve delegacije na neformalnoj večeri.

U okviru ruske delegacije, večeri su prisustvovali ministri spoljnih poslova i odbrane Sergej Lavrov i Andrej Belousov, sekretar Saveta bezbednosti RF Sergej Šojgu i pomoćnik predsednika Jurij Ušakov, prenosi Izvestija.

Razgovori su se prvo odvijali u užem, a potom u proširenom formatu i trajali su oko dva i po sata.

Na kraju, lideri zemalja usvojili su zajedničku izjavu o produbljivanju odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje.

Pomoćnik predsednika Jurij Ušakov rekao je da su lideri zemalja imali neformalnu komunikaciju, a kako je ocenio, ovaj deo posete ruskog lidera Kini je najvažniji.

Putin je doputovao u državnu posetu Kini 15. maja uveče po moskovskom vremenu.

Ovo je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je ponovo izabran i stupio na dužnost šefa države.

Poseta ruskog lidera trajaće dva dana – 16. i 17. maja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet