Fokus

Australija uvodi visoke kazne za kršenje restriktivnih mera, na licu mesta plaćaće se i do 5.000 dolara

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2021

-

11:25

Australija uvodi visoke kazne za kršenje restriktivnih mera, na licu mesta plaćaće se i do 5.000 dolara
Australija uvodi visoke kazne za kršenje restriktivnih mera, na licu mesta plaćaće se i do 5.000 dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti australijske države Novi Južni Vels odlučile su da pooštre kaznenu politiku prema građanima koji krše restriktivne mere, saopštili su lokalni zvaničnici.


Broj novozaraženih na lokalnom nivou je skočio za 466 u prethodna 24 sata u ovoj, najmnogoljudnijoj državi Australije, a policija je najavla će prekršioce lokdauna novčano kažnjavati "na licu mesta" kaznama i do 5.000 australijskih dolara dolara ( 3.700 američkih dolara ili oko 3.150 evra), potvrdila je premijerka Gledis Beredžiklijan, prenosi Rojters.

Tanjug/Mick Tsikas/AAP Image via AP

 

"Moramo da shvatimo da je ovo najgora situacija u Novom Južnom Velsu od početka pandemije i to je ujedno i najgora situacija u kojoj se našla Australija", upozoril je Beredžiklijanova.

S obzirom da se epidemiološka situacija u državi Novi Južni Vels pogoršava, sve manje je verovatno da će se u Sidneju 28. avgusta okončati devetonedeljni lokdaun, kako je prvobitno bilo planirano.

Veći deo Australije u blokadi

Inače, pre desetak dana australijske vlasti upozorile su stanovnike Sidneja da se pripreme za novi porast slučajeva koronavirusa, nakon što je zabeležen rekordan broj infekcija drugi dan zaredom, uprkos višenedeljnom zaključavanju u najvećem i drugim gradovima u zemlji, kako bi se zaustavilo širenje delta soja.

"Na osnovu trenda i onog šta se dešava u poslednjih nekoliko dana, očekujem veći broj slučajeva u narednom periodu i samo želim da svi budu spremni za to", saopštila je premijerka Novog Južnog Velsa Gledis Beredžiklijan u Sidneju, prenosi Rojters.

Sidnej je prijavio rekordnih 279 lokalnih slučajeva kovid-19 za poslednja 24 sata, u odnosu na prethodni rekord od 259 dan ranije, a australijska država Novi Južni Vels, čiji je on glavni grad, je zabeležila rekordan 291 slučaj, u odnosu na 262 dan ranije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet