Fokus

Vojska će izaći na ulice Sidneja zbog lokdauna, novi rekord u broju zaraženih

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2021

-

13:15

Vojska će izaći na ulice Sidneja zbog lokdauna, novi rekord u broju zaraženih
Sidnej - Copyright AP/Rick Rycroft

veličina teksta

Aa Aa

Još nekoliko stotina vojnika biće raspoređeno sledeće nedelje u Sidneju kako bi pomogli u sprovođenju mera zaključavanja u tom gradu, nakon što su vlasti danas prijavile najveći dnevni porast slučajeva kovida 19 od izbijanja epidemije.


"Nažalost, ovaj trend će se nastaviti barem narednih nekoliko dana", izjavila je Gledis Beredžiklijan, premijerka savezne države Novi Južni Vels, čiji je glavni grad Sidnej, a prenosi agencija Rojters.

Australijsko ministarstvo odbrane je saopštilo da je primilo zahtev za raspoređivanjem dodatnog osoblja koje će pomoći policiji da izvrši naredbe o kućnom karantinu u najteže pogođenim predgrađima Sidneja.

"Odbrambeni sektor se priprema za raspoređivanje dodatnih 200 pripadnika koji će početi sa radom u ponedeljak kako bi pomogli policijskim snagama”, rekao je portparol ministarstva odbrane.

Više od 500 nenaoružanih pripadnika vojnih snaga već pomaže policiji u Sidneju.

Novi rekord uprkos zatvaranju

Uprkos gotovo sedmonedeljnom zatvaranju u Sidneju, država Novi Južni Vels prijavila je 390 novih lokalno prenetih slučajeva, od kojih je većina u Sidneju. Time je nadmašen prethodni dnevni maksimum od 356 postavljen u utorak.

Zabeležena su dva nova smrtna slučaja, čime je ukupan broj umrlih u toj državi porastao na 38.

Nekoliko regionalnih gradova u toj australijskoj državi je takođe pod blokadom zbog ljudi koji su prekršili karantin u Sidneju i koji su širili virus.

Neke su države zatvorile svoje granice prema Novom Južnom Velsu ili su ograničile ulazak kako bi zaustavile širenje kovida 19.

Uprkos najnovijem talasu epidemije, Australija i dalje ima daleko manji broj zaraženih od mnogih drugih zemalja u razvijenom svetu, sa nešto više od 38.100 slučajeva infekcije i 948 smrtnih slučajeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet