Fokus

Bajden: Mogući novi napadi Islamske države u narednih 24 do 36 sati

Komentari

Autor: CNN

28/08/2021

-

21:21

Bajden: Mogući novi napadi Islamske države u narednih 24 do 36 sati
Bajden: Mogući novi napadi Islamske države u narednih 24 do 36 sati - Copyright Tanjug AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Rekao sam da ćemo krenuti za grupom koja je odgovorna za napade na naše trupe i nedužne civile u Kabuli i to smo učinili. Naši komadanti su me obavestili da je novi napad na američke trupe moguć u narednih 24 do 36 sati. Dao sam im sva potrebna ovlašćenja kako bi zaštitili ljude, rekao je danas predsednik SAD Džo Bajden, prenosi CNN.

Takođe je rekao da je situacija na terenu tokom trajanja evakuacije građana iz Avganistana i dalje "izuzetno opasna i da je oprez neophodan".

"Pretnje od novih terorističkih napada na aerodorm u Kabulu su i dalje izvesni. Naši komandanti rekli da su mogući novi i naredio sam da preduzmu sve potrebne mere kako bi zaštitili ljude koji se još uvek tamo nalaze. Imaju sva ovlašćenja, resurse i planove za zaštite naše muškarace i žene na terenu" rekao je Bajden.

On je dalje pohvalio pripadnike vojne službe koji su poginuli u ovonedljnom napadu na međunarodnom aerodromu Hamid Karzai.

"Ukupno 13 pripadnika naše službe je poginulo, bili su heroji, žrtvovali su se zbog američkih ideala dok su spasavali živote drugih. Njihova hrabrost i nesebičnost omogućili su da više od 117.000 ljudi se spase i bude bezbedno", kazao je Bajden, a prenosi CNN.

Predsednik SAD je takođe potvrdio da američke snage nastavljaju evakuaciju civila u glavnom gradu Avganistana, pri čemu je 6.800 ljudi, uključujući "stotine Amerikanaca", izvedeno iz zemlje vojnim aviona u petak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet