Izbori 2022

Ponoš: Opozicija mora da drži prst na obaraču, a obarač se zove bojkot

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2021

-

13:39

Ponoš: Opozicija mora da drži prst na obaraču, a obarač se zove bojkot
Zdravko Ponoš - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš ponovio je danas da ta stranka nije spremna da prihvati, kako je rekao, "papir" evropskih posrednika u dijalogu o izbornim uslovima.

Prema njegovim rečima, dokument posrednika Evropskog parlamenta u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima, kao da je "napravljen u mimohodu posle godišnjih odmora".

Ponoš je istovremeno istakao da se "izbori ne mogu bojkotovati unedogled", ali da je bojkot sredstvo da se dođe do cilja, koji je, po njemu, "unormaliti Srbiju".

"Ako bude bojkota, neće biti kao prošli. Nemamo taj luksuz da još jednom ostanemo kod kuće. Ili smo na biračkim mestima, ili smo na ulici", rekao je Ponoš.

On smatra da, čak i ako se "oko svega postigne dogovor" do kraja septembra, opozicija ideju bojkota nikako ne bi smela da ostavi po strani.

"Opozicija mora da drži prst na obaraču. Taj obarač se zove bojkot. Jer, čak i da se dogovorimo da postoje kontrolni mehanizmi, evropski nadzor, ne možemo se uzdati da će ova vlast poštovati dogovor. Neprekidno mora priča o bojkotu da bude na stolu i opozicija, u slučaju da se dogovor prekrši, bude spremna da izađe na ulicu i pozove narod na ulicu", naveo je Ponoš.

On je dodao da će Narodna stranka intenzivirati razgovore sa kolegama iz opozicionih stranaka sa kojima je sarađivala na sprovođenju bojkota.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town