Fokus

U Izraelu uhvaćena poslednja dvojica od šest begunaca iz zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2021

-

08:53

U Izraelu uhvaćena poslednja dvojica od šest begunaca iz zatvora
U Izraelu uhvaćena poslednja dvojica od šest begunaca iz zatvora - Copyright Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske snage uspele su danas da uhvate i poslednja dva, od ukupno šest palestinskih ekstremista, koji su iskopali tunel i pobegli iz izraelskog zatvora sa maksimnalnim obezbeđenjem, čime su obrukali izraelski bezbednosni establišment i izazvali oduševljenje među Palestincima.


Dvojica pripadnika militantne grupe Islamski džihad uhapšena su pre zore u jednoj kući u palestinskom gradu Dženin, na okupiranoj Zapadnoj obali, rekao je komesar izraelske policije Jakov Šabtai, prenosi Rojters.

Portparolka izraelske policije saopstila je imena dvojice begunaca: Ajham Najef Kamamdži i Munadel Jakub Infejat.

Kamamdži (35) je uhapšen 2006. godine i osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a Infejat (26) je uhapšen 2019. godine, navodi Klub palestinskih zatvorenika.

Ostala četvorica begunaca uhvaćeni su u parovima pre nedelju dana u blizini većinski arapskog grada Nazareta na severu Izraela. Sva šestorica su ili osuđena, ili osumnjičena da su planirali ili izvršili smrtonosne napade na Izraelce.

Palestinci iz Dženina sukobili su se s izraelskim trupama koje su rano jutros upale u grad, potvrdili su građani očevici, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako Palestinci pale baklje dok izraelska vojna vozila ulazila u grad.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet