Fokus

Sidnej postepeno ukida mere ograničenja protiv koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2021

-

09:27

Sidnej postepeno ukida mere ograničenja protiv koronavirusa
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Australijske vlasti objavile su danas planove za postepeno ukidanje mera protiv koronavirusa u Sidneju.

Građanima vakcinisanim protiv korone biće dato nekoliko nedelja više slobode nego nevakcinisanim građanima, piše Rojters.

Očekuje se da će stopa vakcinisanosti do 1. decembra u Novom Južnom Velsu, gde se Sidnej nalazi, biti od 70 do 90 odsto, pa će se neka ograničenja postepeno ukidati od 11. oktobra.

Međutim ljudima koji nisu potpuno vakcinisani neće biti dozvoljeno da učestvuju u sportu, okupljanjima i kupovini.

"Veoma je važno napomenuti da ćete za razliku od većine slučajeva u svetu, ako niste vakcinisani, morati da sačekat najmanje četiri ili pet nedelja kako biste mogli da učestvujete u stvarima u kojima mi ostali možemo da učestvujemo", rekla je premijerka države Novi Južni Vels, Gledis Beredžiklijan.

"Poruka je da a ko želite da ručate sa prijateljima i da dočekate ljude u svom domu, morate da se vakcinišete", rekla je ona.

Sidnej, Melburn i Kanera su već nekoliko nedelja u blokadi, pod strogim merama protiv pandemije koronavirusa.

Samo je Sidnej od sredine juna zabeležio oko 100.000 slučajeva novozaraženih što je oko 65 odsto slučajeva u celoj zemlji.

U Novom Južnom Velsu je oko 60 odsto ljudi starijih od 16 godina potpuno vakcinisano a od 11. oktobra će restorani, pabovi, teretane i drugi objekti u zatvorenom prostoru ponovo početi sa radom, sa ograničenim kapacitetima.

Komentari (0)

Svet