Fokus

Beloruski putnički avion nije smeo da uđe u Francusku: Aviokompaniji Belavia zabranjen ulazak u sedam država

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2021

-

17:07

Beloruski putnički avion nije smeo da uđe u Francusku: Aviokompaniji Belavia zabranjen ulazak u sedam država
Beloruski putnički avion nije smeo da uđe u Francusku: Aviokompaniji Belavia zabranjen ulazak u sedam država - Copyright Tanjug/AP/Mindaugas Kulbis

veličina teksta

Aa Aa

Beloruski putnički avion na letu od Minska do Barselone, danas se vratio nazad, pokazuju podaci sajta "Faljtradar24", nakon što je poljska kontrola leta saopštila da letelica možda neće moći da uđe u francuski vazdušni prostor.

Lideri EU pozvali su da se uvedu nove sankcije protiv Belorusije i zabrani beloruskim aviokompanijama prelet preko njihove teritorije pošto je Minsk prizemljio avion Rajanera u kojem je bio Roman Protaševič, suosnivač Telegramovog kanala Neksta, koji je u Belorusiji zabranjen kao esktrimistički.

"Pilot je dobio informaciju od nas da je francuski vazdušni prostor zatvoren i da će možda imati problem sa ulaskom", rekao je portparol poljske kontrole letenja Pavel Lukasijevič telefonom, prenosi Rojters.

Beloruska aviokompanija Belavia nije želela da komentariše vest o letu njenog aviona.

Francuski ministar saobaćaja Žan-Baptist Žebari rekao je u ponedeljak da je Francuska suspendovala dozvolu za letove Belavije preko njene teritorije.

Kompaniji je trenutno zabranjeno da leti do Litvanije, Letonije, Francuske, Švedske, Finske, Češke i Ukrajine.

Ulazak u Poljsku joj je dozvoljen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet