Region

Crna Gora će se priključiti sankcijama Belorusiji

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2021

-

15:02

Crna Gora će se priključiti sankcijama Belorusiji
Crna Gora će se priključiti sankcijama Belorusiji - Copyright gov.me/Saša Matić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ðorđe Radulović najavio je danas da će se ta država prikjučiti restriktivnim sankcijama prema Belorusiji.

Na novinarsko pitanje na konferenciji za medije nakon sastanka s ministarkom spoljnih poslova Švedske Anom Linde, da li će se Crna Gora priključiti sankcijama EU prema Bjelorusiji i koliko bi to moglo uticati na turističku sezonu, Radulović je odgovorio da su spoljnopolitički prioriteti jasni i da su to evropska integracija države, dobra regionalna saradnja i kredibilno članstvo u NATO.

Prema njegovim riječima, Poglavlje 31 je jednako važno kao i bilo koje drugo.

"Sprovođenje zajedničke spoljne politike je nešto što se od nas očekuje, kao što ste čuli i od ministarke Linde, situacija u Bjelorusiji nije nešto što zabrinjava samo EU, već nešto što zabrinjava i OEBS i što zabrinjava mnoge naše partnere", kazao je Radulović.

On je kazao da će Crnoj Gori uskoro doći poziv da se priključi restriktivnim mjerama.

"Kada dođe poziv za priključenje restriktivnim mjerama, Crna Gora će se priključiti i nastaviti da ima 100 odsto usklađenosti sa zajedničkom inostranom politikom", poručio je Radulović.

Radulović je danas rekao i da je Podgorica opozvala još šet ambasadora i to ambasadorku pri Ujedinjenim nacijama Milicu Pejanović Ðurišić, ambasadore u Hrvatskoj Bora Vučinića, Sloveniji Vujicu Lazovića, Argentini Srđana Stankovića, Ujedinjenom Kraljevstvu Vladimira Beratovića i ambasadora Crne Gore pri Savetu Evrope Zorana Jankovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa