Politika

Brnabić o sankcijama Belorusiji: Hajde da vidimo o čemu se radi

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2021

-

18:27

Brnabić o sankcijama Belorusiji:  Hajde da vidimo o čemu se radi
Brnabić o sankcijama Belorusiji: Hajde da vidimo o čemu se radi - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je za sada bespredmetno komentarisati da li će se Beograd priključiti sankcijama Brisela protiv Belorusije.

"Nismo u Srbiji još ništa (zvanično) videli, tako da je bespredmetno da komentarišem šta bi bilo kad bi bilo, hajde da vidimo o čemu se radi, pa će onda Srbija da odluči u odnosu na te stvari, u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije, ali i naš državni interes", izjavila je Brnabić odgovarajući na pitanje Radija slobodna Evropa o tome da li će se Srbija priključiti sankcijama.

Nakon što su u nedelju 23. maja beloruske vlasti prisilile avion kompanije Rajaner da sleti u Minsk i pritvorile novinara Romana Protaševiča i njegovu devojku koji su bili na tom letu, lideri Evropske unije (EU) pozvali su na hitno uvođenje oštrijih sankcija Belorusiji.

Šefovi država i vlada EU zatražili su da se usvoje “neophodne mere”, koje između ostalog obuhvataju i zabranu preleta vazdušnog prostora EU za belorusku aviokompaniju, kao i sprečavanje pristupa evropskim aerodromima za letove beloruskih aviokompanija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija