Fokus

Asistent reditelja filma Aleka Boldvina priznao da nije proverio sve metke u pištolju kojim je ubijena Halina Hačins

Komentari

Autor: Variety

28/10/2021

-

14:56

Asistent reditelja filma Aleka Boldvina priznao da nije proverio sve metke u pištolju kojim je ubijena Halina Hačins
Asistent reditelja filma Aleka Boldvina priznao da nije proverio sve metke u pištolju kojim je ubijena Halina Hačins - Copyright profimedia, TanjugAP Jae C. Hong, Tanjug/AP/Jim Weber

veličina teksta

Aa Aa

Asistent reditelja na filmu "Rust" Dejvid Hols, priznao je istražiteljima da je trebalo da proveri da li u pištolju rekvizitu ima pravih metaka, pre nego što ga je dao glumcu Aleku Boldvinu, otkriva nalog za istragu u koji je imao uvid magazin Variety.

Podsećamo, tokom snimanja tog filma, Boldvin je uvežbavao jednu od scena, kada je pištolj u njegovoj ruci opalio i smrtno pogodio direktorku fotografije Halinu Hačins, a ranio reditelja Džoela Suzu. 

Detektivi su ranije otkrili da je Hols oružje nazvao "hladnim pištoljem", što je termin koji označava da u oružju nema prave municije. 

On je pod zakletvom izjavio da mu je Hana Gutjeres Rid, koja je bila zadužena za oružje na setu, pre nastavka probe i kobne pucnjave, pokazala pištolj, a da se on seća da je u njemu video samo tri metka. Rekao je da je trebalo da proveri svaki od njih, ali nije i da ne može da se seti da li je ona zavrtela doboš pištolja, kako bi videli ima li još metaka u njemu.


profimedia

Dejvid Hols

Gutjeres Rid rekla je istražiteljima da prava municija nije korištena na setu. Međutim, šerif Adan Mendoza rekao je novinarima u sredu da je više pravih metaka pronađeno na setu, pored onih koji su ubili Hačins i ranili Suzu.

Oružarka je takođe izjavila da su pištolji čuvani na sigurnom u prikolici za rekvizite tokom ručka i da je samo nekoliko ljudi imalo pristup tom sefu. Prema njenim rečima, posle ručka je rekviziterka Sara Zakri izvadila oružje iz prikolice i predala ga njoj. 

Gutjeres Rid je, prema onome što je rekla istražiteljima, proverila lažne metke ranije tokom tog dana, kako bi se uverila da nije reč o pravoj municiji koja je zatim ostala na pomoćnim kolicima tokom ručka, gde nije bila pod nadzorom. 

Upitan o bezbednosnoj proceduri sa oružjem na snimanju, Hals je izjavio: "Ja proveravam da li u dobošu ima nekih blokada, u većini slučajeva u njima nema pravih metaka. Ona (Hana) otvara i zavrti doboš, a ja izgovorim 'hladni pištolj na setu'". On je takođe dodao da nije siguran da li je u ovom slučaju Hana zavrtila doboš.

Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

 

Istražitelji su pribavili nalog kako bi sproveli pretres prikolice sa rekvizitima. 

Meri Karmak Altvajz, okružni tužilac rekla je na konferenciji za štampu da još nije podignuta optužnica u ovom slučaju, ali da ne isključuje mogućnost da se to desi. 

Podsećamo, filmska ekipa snimala je scenu u improvizovanoj crkvi na ranču. Boldvin je vežbao potezanje pištolja dok je sedeo na jednoj od klupa i demonstrirao kako će uperiti cev ka kameri, kada je pištolj opalio. Suza je rekao istražiteljima da je čuo glasan prasak i da se Hačins uhvatila za stomak, a zatim zateturala unazad.

Prema Holsovoj izjavi, nakon što je pištolj opalio, on ga je uzeo i odneo u oružarnicu. 

"Hani je onda rečeno da 'otvori' pištolj, kako bi on video šta je unutra. Dejvid je izjavio da se seća da je video barem četiri čaure ćorka sa rupom sa strane i jednu bez rupe. Rekao je da taj metak nije imao kapu na sebi i bio je samo čaura. Dejvid je rekao da incident nije bio nameran čin", stoji u zvaničnom zapisniku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet