Fokus

Novi detalji o nesreći na setu tokom snimanja filma: Zaplenjena municija, ispitana odgovorna osoba za bezbednost oružja

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2021

-

08:07

Novi detalji o nesreći na setu tokom snimanja filma: Zaplenjena municija, ispitana odgovorna osoba za bezbednost oružja
Novi detalji o nesreći na setu tokom snimanja filma: Zaplenjena municija, ispitana odgovorna osoba za bezbednost oružja - Copyright proimedia, Tanjug AP/Jim Weber, Roberto E. Rosales

veličina teksta

Aa Aa

Prema popisu zaplenjenih predmeta koji je objavljen u ponedeljak, policija je pronašla ono što su opisali kao rasutu i municiju u kutijama na setu filma gde je glumac Alek Boldvin slučajno upucao i ubio kinematografe.

Vlasti nisu navele koju vrstu municije su zaplenile na setu i da li su u pitanju pravi meci ili ćorci, a jedna od centralnih misterija u ubistvu snimateljke Haline Hačins ostaje kakav je projektil ispaljen iz pištolja i kako je tamo dospeo, prenosi Rojters.

Istražitelji se nadaju da će forenzička analiza balističkih dokaza rasvetliti ta pitanja, rekao je u ponedeljak Huan Rios, portparol odeljenja šerifa Santa Fea.

Ispitana osoba koja je odgovorna za bezbednost oružja na setu

Rios je naveo da su istražitelji ispitali Hanu Gutieres (24), koja je bila odgovorna za bezbednost oružja na setu, ali nisu izneli detalje.

U drugom otkriću, producentska kuća je saopštila da je asistent reditelja filma "Rust" Dejvid Hols, koji je glumcu Aleku Boldvinu predao pištolj rekvizit pre fatalne pucnjave prošle nedelje, otpušten je iz filmske produkcije u kojoj je prethodno bio angažovan, jer je u sličnom incidentu s oružjem bio povređen jedan član ekipe.

Dejv Hols je bio angažovan kao pomoćnik reditelja na snimanju filma "Freedom's Path" 2019. godine, kada je pištolj "neočekivano opalio" na setu, nakon čega se jedan član tonske ekipe povukao zbog oštećenja sluha i zaustavio celu produkciju, saopštila je producentska kuća "Rocket Soul Studios".

profimedia

 

Kamerman koji je učestvovao na snimanju filma tokom kojeg je Alek Boldvin smrtno ranio direktorku fotografije Halinu Hačins i povredio reditelja DŽoela Souzu, rekao je da je glumac inače bio oprezan sa oružjem i da mu je rečeno da je pištolj rekvizit "bezbedan".

Boldvinu je bio dat scenski pištolj i rečeno mu je da nije napunjen, navode vlasti Santa Fea u sudskim dokumentima.

Više medija i društvenih mreža izrazilo je zabrinutost u vezi sa bezbednosnim protokolima na snimanju niskobudžetnog filma, dok je sam kamerman rekao da je snimateljska ekipa imala problema sa produkcijom, uključujući sa plaćanjem i stanovanjem,a šest osoba napustilo snimanje filma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet