Život

Pištolj "neočekivano opalio" i 2019: Incident na setu filma "Rast" nije jedini propust Dejva Holsa

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2021

-

23:55

Pištolj "neočekivano opalio" i 2019: Incident na setu filma "Rast" nije jedini propust Dejva Holsa
Pištolj "neočekivano opalio" i 2019: Incident na setu filma "Rast" nije jedini propust Dejva Holsa - Copyright Tanjug AP/Jae C. Hong

veličina teksta

Aa Aa

Asistent reditelja filma "Rast", koji je glumcu Aleku Boldvinu predao pištolj rekvizit pre fatalne pucnjave prošle nedelje, otpušten je iz filmske produkcije u kojoj je prethodno bio angažovan jer je u sličnom incidentu s oružjem bio povređen jedan član ekipe, saopšteno je iz je producentske kuće filma "Rast".

Dejv Hols je bio angažovan kao pomoćnik reditelja na snimanju filma "Freedom’s Path" 2019. godine, kada je pištolj "neočekivano opalio" na setu, nakon čega se jedan član tonske ekipe povukao zbog oštećenja sluha i zaustavio celu produkciju, saopštila je danas producentska kuća "Rocket Soul Studios".

Člana tonske ekipe pregledao je lekar na setu i savetovao mu da potraži specijalističku medicinsku pomoć.

Tanjug/AP/Jim Weber

 

Povređeni tonac se ipak vratio na snimanje nekoliko dana kasnije, ali nakon tog događaja Hols je otpušten iz produkcije, saopšteno je iz "Roket soula".

"Hols je sklonjen sa seta odmah nakon što je došlo do neočekivanog opaljivanja pištolja, snimanje nije nastavljeno sve dok on nije fizički napustio lokaciju, a tada je sačinjen i podnet izveštaj o tom incidentu", navodi se u saopštenju.

Boldvin prisustvovao komemoraciji za Hačins

Boldvin je prisustvovao privatnoj komemoraciji za Halinu Hačins, snimateljku koju je slučajno ubio u četvrtak kada je pucao iz rekvizitnog pištolja koji je greškom bio napunjen pravim mecima.

Boldvin je zajedno sa suprugom i sinom tragično stradale Hačins prisustvovao komemoraciji u krugu porodice i prijatelja, prenose američki mediji.

Holivudski glumac na Tviteru je objavio da je "u kontaktu sa suprugom tragično nastradale Hačins, nudeći podršku njemu i njegovoj porodici".

"Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu", napisao je.

Nakon što je pucao iz rekvizita, za koji su mu rekli da je "hladni pištolj", Boldvin je slučajno ubio Hačins (42) i ranio režisera Džoela Souzu (48).

Ispostavilo se da su u rekvizitnom pištolju bili pravi meci, a sve se desilo na setu filma "Rast". Očekuje se da će se Souza potpuno oporaviti .

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin