Fokus

Ranjeni filmski režiser utučen zbog smrti koleginice na snimanju: Uvek me je terala da budem bolji

Komentari

Autor: BBC

24/10/2021

-

10:31

Ranjeni filmski režiser utučen zbog smrti koleginice na snimanju: Uvek me je terala da budem bolji
Alek Boldvin - Copyright Tanjug/AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican

veličina teksta

Aa Aa

Filmski režiser Džoel Souza rekao je da je "utučen gubitkom prijateljice i koleginice" Haline Hačins, koja je stradala na snimanju filma "Rđa" (Rust) u Novom Meksiku. Souza je ranjen kada je glumac Alek Boldvin ispalio hitac iz pištolja sa municijom, dok je Hačins preminula od zadobijenih povreda.

"Potresen sam zbog gubitka svoje prijateljice i koleginice, Haline. Bila je ljubazna, živahna, neverovatno talentovana, borila se uvek i terala me budem bolji. Moje misli su sa njenom porodicom u ovim najtežim trenucima. Zahvalan sam zbog poruka koje smo dobili od filmske zajednice, ljudi iz Santa Fea i stotina stranaca koji su došli... Sigurno će pomoći i u mom oporavku", rekao je Souza.

Associated Press

Nesreća se dogodila u četvrtak na ranču Bonanca Krik, popularnoj filmskoj lokaciji južno od grada Santa Fea, navodi se u saopštenju kancelarije lokalnog šerifa, prenela je agencija Rojters. Hitac je pogodio snimateljku Haline Hačins u grudi, a ona je preminula od zadobijenih rana na licu mesta. 

Prema navodima vlasti, ona je helikopterom prebačena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde su lekari konstatovali smrt, a Souzu je automobil hitne pomoći odvezao u regionalni medicinski centar "Kristus St. Vinsent", iz koje je kasnije otpušten.

Pištolj iz kojeg je čuveni holivudski glumac ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbedno", navodi se u zapisniku istražnog suda, preneo je ranije BBC.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i pre snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši "bezbedan pištolj", stoji u zapisniku.

Policija još istražuje incident i nije podignuta optužnica.

Boldvin: Srce mi je slomljeno, nemam reči

Boldvin je u prvoj izjavi posle nesreće izjavio da mu je "srce slomljeno" i dodao da sarađuje u policijskoj istrazi kako bi se utvrdilo kako je došlo do tragičnog incidenta. On je juče i prisustvovao komemoraciji preminuloj koleginici.

"Nema reči kojima bih mogao da prenesem svoj šok i tugu u vezi sa tragičnim nesrećom koja je odnela život Haline Hačins, supruge, majke i naše koleginice kojoj se duboko divimo. U kontaktu sam sa njenim mužem, upućujem saučešće njemu i njegovoj porodici. Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu." napisao je Boldvin na Tviteru.

Scenski pištolj iz kojeg je ubijena Hačins i ranjen Souza na setu novog filma Aleka Boldvina sadržao je jedan pravi metak, saopštio je sindikat radnika Holivuda u dopisu svojim članovima.

"Glavni glumac je slučajno ispalio jedan pravi metak, koji je pogodio direktorku fotografije Halinu Hačins i režisera Džoela Souzu”, navodi se u dopisu lokalne podružnice Međunarodnog saveza pozorišnih i scenskih radnika (IATSE), koji su preneli "Varajeti" i "Indivajer".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet