Fokus

Sindikat holivudskih radnika: U Boldvinovom scenskom pištolju bio pravi metak

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

18:21

Sindikat holivudskih radnika: U Boldvinovom scenskom pištolju bio pravi metak
Tanjug/AP/Jim Weber - Copyright Tanjug/AP/Jim Weber

veličina teksta

Aa Aa

Scenski pištolj iz kojeg je ubijena filmska snimateljka i ranjen režiser na setu novog filma Aleka Boldvina imao je jedan pravi metak, saopštio je sindikat radnika Holivuda u dopisu svojim članovima, a prenosi Rojters.

"Glavni glumac je slučajno ispalio jedan pravi metak, koji je pogodio direktorku fotografije Halinu Hačins i režisera Džoela Suzu”, navodi se u dopisu lokalne podružnice Međunarodnog saveza pozorišnih i scenskih radnika (IATSE), što su preneli “Varajeti” i “Indivajer“.

Šerifova kancelarija je saopštila da nije podignuta optužnica i da istražuju pucnjavu i ispituje svedoke.

Tanjug/AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican

 

Holivudski glumac oglasio se na Tviteru i napisao da mu je "srce slomljeno" zbog današnje tragedije na setu.

"Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem svoj šok i tugu zbog tragične nesreće koja je odnela život Halini Hačins, suprugi, majki i našoj koleginici kojoj se duboko divimo. U potpunosti sarađujem sa policijom na rešavanju toga kako je došlo do ove tragedije i u kontaktu sam sa njenim suprugom, pružam podršku i njemu i njegovoj porodici", rekao je i nastavio:

"Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu"

Oglasila se i porodica Brendona Lija

Porodica pokojnog glumca Brendona Lija oglasila se nakon vesti o tragediji na setu.

Li, koji je bio sin ikone borilačkih veština Brusa Lija, preminuo je u 28. godini u martu 1993. godine na snimanju filma "Vrane" u Severnoj Karolini.

Njegovo ime je počelo danas da se pojavljuje na Tviteru nakon što su članovi onlajn zajednice primetili sličnosti u okolnostima oko njegove i smrti Haline Hačins.

U postu na Lijevoj zvaničnoj stranici na Tviteru, njegovi rođaci su izrazili saučešće Halininoj porodici rekavši da "takve tragedije nikada ne bi smele da se dogode".

"Naša srca su uz porodicu Haline Hačins i Džoela Suza i sve koji su umešani u incident na setu filma 'Rust'. Niko ne sme biti ubijen iz pištolja na filmskom setu. Tačka", napisala je njegova sestra Šenon Li, koja vodi nalog na Tviteru.

 

 

Podsetimo, holivudski glumac Alek Boldvin nesrećnim slučajem usmrtio je direktorku fotografije i ranio reditelja, kada je u četvrtak ispalio hitac iz scenskog pištolja na snimanju filma u Novom Meksiku, saopštile su lokalne vlasti.

Hačinsova je helikopterom prevezena u Univerzitetsku bolnicu u Novom Meksiku, gde je konstatovana smrt, dok je Suza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar gde je podvrgnut lečenju zbog zadobijenih povreda.

 

Komentari (0)

Svet