Fokus

Tužilac o tragediji na snimanju filma Aleka Boldvina: Moguće podizanje krivične prijave

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

09:51

Tužilac o tragediji na snimanju filma Aleka Boldvina: Moguće podizanje krivične prijave
Alek Boldvin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki tužilac okruga Santa Fe, Meri Karmak Altvajas, poručila je da nisu isključene krivične prijave za slučaj smrti direktorke fotografije Haline Hačins na snimanju filma "Rust".

U razgovoru za Njujork tajms, tužiteljka zadužena za slučaj rekla je da je netačno nazivati vatreno oružje korišćeno u smrtonosnom incidentu kao "pištolj rekvizit", kao što su mediji objavili.

"To je bio pravi pištolj. Starinsko vatreno oružje primereno epohi", naglasila je Karmak Altvajas, prenosi Gardijan.

Ona je još saopštila da je na setu pronađena "ogromna količina metaka" i da je potrebna istraga o prirodi te municije.

Što se tiče daljeg postupanja u slučaju, tužiteljka je izjavila da je u ovom trenutku, uključujući krivične optužbe, sve u opticaju.

Smrtonosna pucnjava dogodila se na snimanju filma "Rust" na ranču u Nju Meksiku, u kojoj je život izgubila direktorka fotografije Halina Hačins, a ranjen režiser Džoel Souza.

Incident se odigrao u četvrtak tokom snimanja u crkvi, kad je Boldvin tokom probe scene uperio pištolj u kameru, u trenutku kada je Hačins stajala iza kamere, a Souza iza nje.

U nalogu za pretres šerifove kancelarije okruga Santa Fe navodi se da je pomoćnik režisera Dejvid Hals dao Boldvinu jedan od tri rekvizita pištolja, koje je u kolica stavila oružarka Hana Gutjerez, a Hals nije znao da je bojeva municija u pištolju.

Glumcu je rečeno da je bezbedno koristiti rekvizit nekoliko minuta pre nego što je ispalio metak koji je usmrtio Halinu, navodi se u šerifovom dokumentu.

Boldvin, koji je ubistvo opisao kao "tragičnu nesreću", u petak je rekao da potpuno sarađaje sa policijskom istragom, a do ovog trenutka nije podneta krivična optužnica u slučaju koji istražuju vlasti Santa Fea.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet