Fokus

Zagrljaji i suze na aerodromima u Australiji, posle više od 18 meseci ova zemlja nije više "zatvoreno ostrvo"

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

08:24

Zagrljaji i suze na aerodromima u Australiji, posle više od 18 meseci ova zemlja nije više "zatvoreno ostrvo"
Zagrljaji i suze na aerodromima u Australiji, posle više od 18 meseci ova zemlja nije više "zatvoreno ostrvo" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Australija je danas prvi put tokom pandemije koronavirusa ublažila svoja ograničenja za međunarodna putovanja, omogućavajući pojedinim vakincinisanim građanima da slobodno putuju i mnogim porodicama da se ponovo okupe, što je izazvalo emocionalne zagrljaje na aerodromima.


Posle više od 18 meseci nekih od najstrožih svetskih graničnih politika u vezi sa koronavirusom, milioni Australijanaca sada mogu slobodno da putuju bez dozvole ili potrebe za karantinom po dolasku u zemlju, prenosi agencija Rojters.

profimedia

 

Iako će putovanja prvobitno biti omogućena samo australijskim državljanima, stalnim rezidentima i njihovim užim porodicama, ovim se aktivira plan za ponovno otvaranje zemlje za međunarodne turiste i radnike.

Stigli prvi putnici iz Singapura i Los Anđelesa

Putnici na prvim letovima iz Singapura i Los Anđelesa stigli su u Sidnej rano ujutru, a mnoge su dočekali uplakani prijatelji i rođaci koje nisu videli nekoliko meseci. Putnike je takođe dočekivalo osoblje avio-kompanija koji su držali transparente i poklanjali putnicima australijsko divlje cveće i čokoladni biskvit.

profimedia

 

U Melburnu, vodeni top poprskao je avion "Singapur erlajnsa" u znak proslave povodom ukidanja ograničenja dok se kretao pistom nakon sletanja.

profimedia

 

Australija je pre 18 meseci zatvorila svoju međunarodnu granicu, zabranjujući stranim turistima i domaćim građanima da izlaze ili dolaze u zemlju osim ako im se ne odobri izuzeće. Od početka pandemije u ovoj zemji registrovano jeoko 170.500 infekcija i 1.743 smrtnih slučajeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet