Fokus

Bajden izrazio zabrinutost zbog situacije u Belorusiji

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2021

-

08:17

Bajden izrazio zabrinutost zbog situacije u Belorusiji
Džo Bajden na otvaranju debate Ujedinjenih Nacija - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden izrazio je zabrinutost zbog situacije u Belorusiji, koja se suočava sa optužbama da preko svoje teritorije ohrabruje migrante da ilegalno prelaze granicu sa Poljskom.

"Smatramo da je to razlog za veliku zabrinutost. Iskazali smo našu zabrinutost Moskvi, razgovarali smo o Belorusiji. Mi u SAD verujemo da je to problem", rekao je Bajden novinarima napuštajući Belu kuću, pre nego što se zaputio na vikend ka Kemp Dejvidu na vikend, preneo je Rojters.

Bajden je ovo izjavio nekoliko časova nakon što je potpredsednica Kamala Haris dala sličnu izjavu tokom svoje posete Francuskoj, gde je razgovarala o ovom pitanju sa predsednikom Emanuelom Makronom.

"Belorusija je uključena u veoma problematičnu aktivnost. To je nešto o čemu sam razgovarala sa predsednikom Makronom i oči svetskih lidera su usmerene na to šta se dešava u Belorusiji", rekla je Haris.

Minsk je demantovao da izaziva krizu, ali je dodao i da ne može da pomogne u rešavanju problema ukoliko Evropa ne ukine sankcije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet