Fokus

Pucnjava na kotrolnom punktu aerodroma u Atlanti

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2021

-

08:41

Pucnjava na kotrolnom punktu aerodroma u Atlanti
Atlanta aerodrom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Putnik koji je sinoć čekao da prođe kontrolu na glavnom bezbednosnom punktu aerodroma u Atlanti posegnuo je za vatrenim oružjem iz svoje torbe, a zatim i zapucao, što je izazvavalo haos među putnicima i privremeno obustavljanje letova.

Čovek, koji je kasnije identifikovan kao 42-godišnji Keni Vels i osuđivani kriminalac, pobegao je sa pištoljem sa kontrolnog punkta, a potom i sa aerodroma, saopštila je Uprava za bezbednost vazdušnog saobraćaja, ističući da nije reč o incidentu sa namernim otvaranjem vatre, već slučajnim opaljivanjem, prenosi AP.

Policija je kasnije saopštila da je izdala nalog za hapšenje vinovnika ovog incidenta, a komandir aerodromske policije, major Redžinald Murman, izjavio je da Velsa traže zbog optužbi koje uključuju dela nošenje i skrivanje oružja na komercijalnom aerodromu, posedovanje vatrenog oružja od strane osuđenog kriminalca, korišćenje vatrenog oružja i nesmotreno ponašanje.

Vlasti su saopštile da su tri osobe zadobile lakše povrede, uključujući jednu osobu koja je pala u predvorju aerodroma daleko od kontrolnog punkta, a dvoje se žalilo na napad panike.

Komentari (0)

Svet