Fokus

Video konferencija dvojice predsednika: Kremlj poručio da će Putin pažljivo da sasluša Bajdenov predlog

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2021

-

19:05

Video konferencija dvojice predsednika: Kremlj poručio da će Putin pažljivo da sasluša Bajdenov predlog
Video konferencija dvojice predsednika: Kremlj poručio da će Putin pažljivo da sasluša Bajdenov predlog - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tenzije oko Ukrajine se mogu ukloniti samo ukoliko Kijev odustane od ideje rešavanja problema Donbasa korišćenjem sile, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov za Kanal jedan, dodavši da će predsednik Rusije Vladimir Putin sa pažnjom slušati američkog kolegu Džozefa Bajdena.

"Krizna situacija sa Ukrajinom će biti predmet razgovora ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, 7. decembra", kazao je Peskov.

On je dodao da je Moskva čula izjavu Bajdena da ima konkretne predloge u vezi s Ukrajinom za video konferenciju.

"Očigledno, predlozi o ukrajinskoj krizi se nameću. To je važno. Mislim da će predsednik Putin slušati sa velikom pažnjom te predloge i biće moguće da se shvati do koje mere mogu da umanje tenzije", dodao je Peskov.

Portparol se osvrnuo na "agresivnu i neprijateljsku retoriku" iz glavnih gradova Evrope i Vašingtona o situaciji u vezi s Ukrajinom.

"Vidimo nameru u zapadnim, kako kažemo, anglo-saksonskim medijima, koji objavljuju razne planove o navodnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu", dodao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet