Planeta

Bajden: Dugo ću razgovarati sa Putinom o krizi sa Ukrajinom

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

08:15

Bajden: Dugo ću razgovarati sa Putinom o krizi sa Ukrajinom
Bajden: Dugo ću razgovarati sa Putinom o krizi sa Ukrajinom - Copyright Tanjug AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom dugo razgovarati o rusko-ukrajinskoj krizi i da neće prihvatiti ruske "crvene linije".

"Svesni smo ruskih akcija već duže vreme i očekujem da ću dugo razgovarati sa Putinom", rekao je Bajden novinarima dok je odlazio na vikend u Kemp Dejvid, preneo je Rojters.

On je istakao da ne prihvata bilo čije "crvene linije".

"Ono što radim jeste da sastavljam, ono što verujem da je najsveobuhvatniji i najsmisleniji skup inicijativa kako bi Putinu bilo veoma, veoma teško da nastavi i uradi ono zbog čega su ljudi zabrinuti da će uraditi", rekao je Bajden ne ulazeći u detalje.

Više od 94.000 ruskih vojnika nalazi se u blizini ukrajinskih granica, saopštile su ukrajinske vlasti, pozivajući se na obaveštajne izveštaje koji ukazuju na to da Moskva možda planira vojnu ofanzivu velikih razmera za kraj januara.

Moskva je, s druge strane optužila Ukrajinu i SAD za destabilizujuće ponašanje i nagovestila da se Kijev možda sprema da pokrene sopstvenu ofanzivu na istoku Ukrajine, što ukrajinske vlasti poriču.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet