Fokus

Tragedija u Australiji: Vetar podigao gumeni dvorac za skakanje, petoro dece poginulo, nekoliko u teškom stanju

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2021

-

08:08

Tragedija u Australiji: Vetar podigao gumeni dvorac za skakanje, petoro dece poginulo, nekoliko u teškom stanju
Ilustracija - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Petoro dece poginulo je danas, a još nekoliko đaka je teško povređeno, kada su pali sa visine od 10 metara, nakon što je jak vetar podigao u vazduh gumeni dvorac za skakanje u osnovnoj školi u Devnportu, na australijskom ostrvu Tasmanija, javio je AP.

Među poginulom decom su dve devojčice i dva dečaka šestog razreda, dok je peto dete preminulo od povreda u bolnici. U bolnici je još petoro povređene dece, među kojima je četvoro u kritičnom stanju. Policijski komesar Daren Hajn izjavio je da je istraga u toku.

Hitne službe brzo su stigle na mesto nesreće, u osnovnu školu Hilkrest u Devonportu, trećem najvećem naseljenom mestu na ostrvu, preneo je Rojters. Više detalja zasad nije objavljeno zbog privatnih razloga, dodala je policija.

Australijski mediji su javili da je škola obeležavala kraj školske godine. Premijer Australije Skot Morison rekao je da je to što se dogodilo potresno i "slama srca".

"Deca su imala dan za zabavu. Bila su sa porodicama, a sve se pretvorilo u strašnu tragediju. To slama srce", kazao je Morison.

Komentari (0)

Svet