Fokus

Prvi smrtni slučaj pacijenta zaraženog omikronom u Izraelu: Preminuo muškarac (80) koji je primio dve doze

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2021

-

19:26

Prvi smrtni slučaj pacijenta zaraženog omikronom u Izraelu: Preminuo muškarac (80) koji je primio dve doze
Vakcinacija - Copyright Tanjug/AP/Maya Alleruzzo

veličina teksta

Aa Aa

U Izraelu je potvrđen prvi smrtni slučaj kod pacijenta zaraženog omikron sojem koronavirusa, preneli su danas izraelski mediji.

U izveštajimja se navodi da je prva žrtva omokron varijante korone muškarac u osmom deceniji sa postojećom istorijom oboljenja i da je preminuo juče u Berševi iako je bio vakcinisan sa dve doze vakcine.

Prvi čovek Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za reagion Evrope Hans Kluge upozorio je danas sve zemlje da se pripreme za "značajan porast" broja slučajeva kovida-19 izazvanog sojem omikron koji se širi i potvrdio da se ova varijanta korone do sada uglavnom pojavljivala u mlađoj populaciji.

Evropskom regionu SZO pripada i Izrael, ali i Turska, Rusija i druge bivše sovjetske republike.

Kluge je na današnjoj konferenciji za novinare u Beču potvrdio da se od novembra kada je otkriven omikron soj ova varijanta pojavila u najmanje 38 od 53 zemlje evropske zone SZO i već je dominantan u nekoliko država, uključujući Dansku, Portugal i Veliku Britaniju, prenosi Rojters.

Istovremeno, zdravstveni zvaničnici u Teksasu su danas saopštili da je i toj američkoj saveznoj država zabeležen prvi smrtni slučaj povezan sa omikron sojem koronavirusa, prenosi ABC Njuz.

Veruje se da je to prvi poznati smrtni ishod povezan sa omikron sojem u SAD, navodi se u izveštaju ABC Njuza koji se poziva na zdravstvene zvaničnike okruga Haris.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet