Fokus

Tehnički sekretar meksičkog Senata uhapšen zbog ubistva

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2021

-

09:20

Tehnički sekretar meksičkog Senata uhapšen zbog ubistva
Tehnički sekretar meksičkog Senata uhapšen zbog ubistva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tehnički sekretar meksičkog Senata, Hoze Manuel del Rio Virhen, uhapšen je zbog toga što je osumnjičen da je umešan u ubistvo kandidata za gradonačelnika u junu ove godine, saopštile su vlasti istočne države Verakruz. On je uhapšen pod sumnjom da je umešan u ubistvo kandidata opozicionog Građanskog pokreta (MC), naveli su državni tužioci i zvaničnici iz Verakruza, preneo je Rojters.

Lider Senata vladajućeg levičarskog pokreta Nacionalna obnova (MORENA), braneći optuzenog, kazao je da su optužbe lažne i kritikovao je vlasti Verakruza.

"Sigurni smo da će on prevazići ovaj nelegalni čin protiv njega u toj državi. U Verakruzu se odvija zloupotreba moći i dešavaju se politički progoni", naveo je Monreal.

Del Rio Virhen, koji nije bio dostupan za komentar, retvitovao je Monrealov komentar u kojem ga brani. Rojters dodaje da je ovaj incident je uneo očigledne podele u vladajućoj partiji, jer i u Verakruzu je na vlasti MORENA, koja, zajedno sa saveznicima, kontroliše gornji i donji dom Kongresa.

Guverner Verakruza Kujtlahuak Garsija negirao je da je hapšenje politički motivisano i rekao da je tužilaštvo delovalo nezavisno. Prema lokalnim vlastima, političar MC Rene Tovar, gradonačelnički kandidat u Verakruzu, ubijen je dva dana pre izbora 6. juna.

Del Rio Virhen je takođe član MC, a lideri pokreta su osudili njegovo happsenje u sredu i zatražile njegovo momentalno oslobađanje. Ostali osumnjičeni su već uhapšeni zbog Tovarove smrti.

Komentari (0)

Svet