Fokus

Porast broja novozaraženih koronom u Kini - treći dan "lokdauna" u svim kritičnim zonama

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2021

-

08:37

Porast broja novozaraženih koronom u Kini - treći dan "lokdauna" u svim kritičnim zonama
Porast broja novozaraženih koronom u Kini - treći dan "lokdauna" u svim kritičnim zonama - Copyright Tanjug/ Feng Kaihua/Xinhua via AP

veličina teksta

Aa Aa

U kineskom gradu Sijanu potvrđen je porast broja novozaraženih koronavirusom, a lokalne kompanije su smanjile poslovne aktivnosti, jer je već treći dan zaredom na snazi lokdaun u svim žarišnim zonama u Kini.

U Sijanu, gradu na severozapadu Kine sa 13 miliona stanovnika, otkriveno je 75 slučajeva infekcije sa potvrđenim simptomima koronavirusa, što je najveći dnevni broj novozaraženih u ovoj godini, navodi se u zvaničnim izveštajima, prenosi Rojters.

Iako je broj novozaraženih u Sijanu daleko manji nego u drugim delovima sveta, gradske vlasti su uvele veoma oštre restriktivne mere u skladu sa preporukama vlade u Pekingu da se na lokalnom nivou u što kraćem roku zaustavi širenje virusa. Stanovnicima je zabranjeno da napuštaju grad bez odobrenja poslodavaca ili lokalnih vlasti, a svako domaćinstvo sme da pošalje samo jednu osobu u kupovinu potrepština i to na svaka dva dana.

Prema važećim pravilima, ostali članovi porodice ne smeju da napuštaju mesto prebivališta osim ako imaju hitne i neodložne poslove ili aktivnosti koje je naložio i odobrio poslodavac ili lokalne vlasti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet