Region

U Sloveniji na snazi epidemiološke mere tokom praznika, ugostiteljski objekti rade do jutarnjih sati

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2021

-

23:38

U Sloveniji na snazi epidemiološke mere tokom praznika, ugostiteljski objekti rade do jutarnjih sati
U Sloveniji na snazi epidemiološke mere tokom praznika, ugostiteljski objekti rade do jutarnjih sati - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Slovenija je zabranila masovne dočeke Nove godine na otvorenom, ali je dopustila rad ugostiteljima do ranih jutarnjih sati, uz obavezne kovid potvrde i negativan test, koji će, bez obzira na kovid status, morati da imaju svi.

Slovenačka vlada objavila je epidemiološki okvir koji će biti na snazi tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a koji je znatno blaži od prošlogodišnjeg, kad je skoro sve bilo zatvoreno.

Za razliku od prošle godine, ove će se u crkvama održati i ponoćne mise, ali će na njih moći da dođu samo oni koji ispunjavaju PCT uslove, što znači da su vakcinisani protiv kovida, da su ga preležali ili da imaju negativni rezulat testa na koronavirus.

Tokom Badnjeg dana, Božića, 31. decembra i 1. januara biće dopušteno okupljanje osoba iz najviše tri domaćinstava, pod uslovom da osobe starije od šest godina pre toga obave testiranje, objavila je slovenačka vlada.

Validnost brzog antigenskog testa skraćuje se na 24 sata, a PCR testa na 48 sati. U ugostiteljskim lokalima je dopuštena i živa muzika, a testiranje će moći da se obavi i neposredno pre ulaska u prostoriju, prenela je agencija Hina.

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđene 1.203 nove infekcije korona virusom, a dvoje obolelih je umrlo, objavio je danas slovenački Institut za javno zdravlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa