Fokus

Otkriven motiv masakra u Koloradu, napadač bio "ljut što ga nisu pozvali na žurku"

Komentari

Autor: BBC

12/05/2021

-

10:14

Otkriven motiv masakra u Koloradu, napadač bio "ljut što ga nisu pozvali na žurku"
Otkriven motiv masakra u Koloradu, napadač bio "ljut što ga nisu pozvali na žurku" - Copyright Tanjug/Jerilee Bennett/The Gazette via AP

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac koji je ubio svoju devojku i još petoro njenih rođaka na rođendanskoj zabavi u Koloradu, a potom i sebe imao je problema sa "kontrolom i dominacijom u emotivnoj vezi".  

Ubica je identifikovan kao 28-godišnji Teodoro Masijas, a jedna od žrtava je i njegova bivša devojka Sandra Ibara-Perez. Kako je na konferenciji za medije rekao šef policije Vins Niki, veza je bila obeležena velikom ljubomorom od strane Masijasa. 

"U srži ovog užasnog uzločina je nasilje u porodici", rekao je Niki u odgovoru na pitanje o eventualnom motivu – "Kada je shvatio da nije pozvan na zabavu, on je odlučio da se pojavi i otvori vatru"

Tanjug/Jerilee Bennett/The Gazette via AP

 

S druge strane, zabavu je organizovalo troje Sandrinih rođaka koji svake godine zajedno slave rođendan. Zanimljivo je da su se odnosi Masijasa i porodice njegove devojke, pogoršali nedelju dana pre napada. 

Policija pak, pokušava da utvrdi kako je Masijas došao do oružja koje nije kupio, a koje deluje ni da nije ukradeno. 

Žrtve su uzrasta od 21 do 52 godine i identifikovane su kao Malvin Perez, Majra Ibara de Perez, Hose Gutjerez, Joana Kruz i Hose Ibara. Svi su bili članovi šire porodice Sandre Ibare Perez, devojke napadača. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet