Fokus

Putin u novogodišnjem obraćanju poželeo dobro zdravlje i blagostanje građanima Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2021

-

18:10

Putin u novogodišnjem obraćanju poželeo dobro zdravlje i blagostanje građanima Rusije
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Samo poboljšanje blagostanja i kvaliteta života ljudi omogućiće da Rusija ojača, poručio je predsednik Vladimir Putin u novogodišnjem obraćanju građanima Rusije.

"Kada dočekujemo Novu godinu, nadamo se da će otvoriti nove mogućnosti, svakako očekujemo da ćemo imati sreće, ali u isto vreme razumemo da ostvarenje onoga što smo zamislili zavisi pre svega od nas samih, od našeg prioriteta, od našeg svakodnevnih životnih sadržaja, od stepena snažnog i proaktivnog preuzimanja stvari i postizanja konkretnih, vidljivih rezultata", poručio je ruski predsednik, prenosi TASS.

Implementacija planova širom zemlje će se razviti upravo iz takvih rezultata, rekao je Putin.

On je u novogodišnjem obraćanju Rusima poželeo dobro zdravlje u 2022. godini.

"Iskreno vam čestitam! Najveća želja svima je, naravno, dobro zdravlje. I siguran sam da će nakon toga uslediti uspeh u radu, učenju, kreativnom stvaralaštvu i omiljenom zanimanju", rekao je Putin.

Ruski predsednik je uputio odvojene novogodišnje čestitke u svom obraćanju svima koji su u pripravnosti, medicinskim radnicima, vojnicima i policiji.

"Onima koji obavljaju svoju profesionalnu vojnu dužnost, spašavaju i zbrinjavaju pacijente, nalaze se u pripravnosti i održavaju red, posebno želim da čestitam Novu godinu", rekao je predsednik.

U svom novogodišnjem obraćanju Putin je izrazio podršku svima koji su izgubili najmilije zbog pandemije.

On je napomenuo da su se u protekloj godini građani zemlje suočili sa kolosalnim izazovima, ali su naučili da žive u tako teškim uslovima, da rešavaju složene probleme i da su mogli da urade zahvaljujući ruskoj solidarnosti.

"Zajedno smo nastavili da se borimo sa opasnom epidemijom koja je zahvatila sve kontinente i još se ne povlači. Podmukla bolest odnela je desetine hiljada života. Želim da izrazim iskrenu podršku svima koji su izgubili svoje najmilije", rekao je ruski predsednik.

On je naglasio da je Rusija dostojanstveno prošla kroz sve nedaće 2021. godine, a da glavna zasluga za to pripada građanima zemlje.

"Svima vam se od srca zahvaljujem", poručio je na kraju ruski predsednik.

Putin je danas održao svoje najduže novogodišnje obraćanje naciji, koje je trajalo 6 minuta i 22 sekunde i imalo je oko 700 reči, a tradicionalno, stanovnici Kamčatke na Dalekom istoku Rusije, gde je Nova godina već stigla, bili su prvi koji su videli i slušali novogodišnju čestitku ruskog predsednika. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet