Fokus

U SAD se 370 dece dnevno hospitalizuje zbog kovida

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2021

-

23:48

U SAD se 370 dece dnevno hospitalizuje zbog kovida
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Visokozarazan omikron soj poslao je "talase" dece u bolnicu u rekordnim brojkama, pokazali su najnoviji podaci američkih Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC), a 370 dece se dnevno hospitalizuje.

Od 22. do 28. decembra dogodio se najveći porast hospitalizacije kod osoba do 17 godina, objavio je CDC, a preneo list "Hil".

Podatak da se 370 dece dnevno hospitalizuje predstavlja porast od 66 odsto u odnosu na prošlu nedelju.

"Hil" dodaje da je više od 1.000 dece umrlo od kovida od početka pandemije, a samo u prethodnih nekoliko meseci hospitalizovano je nekoliko desetine hiljada dece.

Od 1. avgusta do 28. decembra više od 76.000 dece je hospitalizovano zbog kovida, a omikron, iako je otkriven početkom decembra, prošle nedelje je činio oko 59 odsto svih slučajeva u SAD.

Udruženje pedijatara SAD procenilo je da je u prethodne dve nedelje došlo do povećanja pozitivnih slučajeva od pet odsto kod dece, pa je još 368.515 dece zaraženo od 9. do 23. decembra.

Iako deca znatno ređe razvijaju teže simptome kovida nego odrasli, CDC upozorava da i dalje mogu da dobiju ozbiljne probleme poput multisistemskog inflamatornog sindroma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet