Fokus

Muškarac poreklom iz Srbije poginuo u Australiji, utopio se spasavajući svoju ćerku na plaži

Komentari

Autor: Euronews Srbija, abc.net

25/01/2022

-

14:44

Muškarac poreklom iz Srbije poginuo u Australiji, utopio se spasavajući svoju ćerku na plaži
Muškarac poreklom iz Srbije poginuo u Australiji, utopio se spasavajući svoju ćerku na plaži - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac poreklom iz Srbije B. R. (49) izgubio je život u australijskom gradu Adelaidu pokušavajući da spase svoju šestogodišnju ćerku.

Kako su preneli australijski mediji, on se utopio kada je pokušao da dopliva do devojčice koju su talasi odneli daleko od obale.

Drama se odigrala na popularnoj plaži na jugu Australije, a prema izjavama očevidaca devojčica se nalazila u čamcu na naduvavanje, naveo je RTL.

"Pokušavao je da spasi devojčicu u dubokoj vodi"

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži, kada je video čoveka koji je ušao u vodu kako bi spasio svoju ćerku, prenosi portal abc.net.au. 

Tanjug/AP/Rick Rycroft

 

"Potrčao sam da ga stignem. Pre nego što sam uspeo da dođem do njega, devojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi", rekao je i dodao da je jak vetar potom oduvao gumeni čamac, a da je on uspeo da devojčicu stavi na dasku za plivanje. 

Ipak, Naper nije uspeo  da stigne do muškarca. B.R. je bio bez svesti kada je izvučen iz vode.

Spasioci pozivaju na oprez

U spasilačkoj službi su rekli da je u poslednjih šest nedelja bilo četiri slučaja davljenja na obalama u južnoj Australiji.  

Apelovali su na ljude i da ne koriste igračke na naduvavanje na plažama zbog vetrova koji mogu da budu veom snažni, i takođe uputili savet da budu veoma pažljivi u narednim nedeljama.  

Komentari (0)

Svet