Fokus

Rusija prebacila divizion sistema Pancir-S u Belorusiju

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2022

-

09:12

Rusija prebacila divizion sistema Pancir-S u Belorusiju
Rusija prebacila divizion sistema Pancir-S u Belorusiju - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je, u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, prebacila u Belorusiju protivvazdušne sisteme Pancir-S, rečeno je u Ministarstvu odbrane Rusije.

Na video snimku Ministarstva odbrane vidi se da divizion sistema Pancir-S, koji je stigao u Belorusiju, uključuje 12 borbenih vozila, od kojih svako može da nosi 12 protivvazdušnih raketa u transportno-lansirnim kontejnerima, prenosi RIA Novosti.

Sistemi će biti raspoređeni na položaje i stupiti na dužnost borbene obuke u okviru provere funkcionisanja jedinstvenog sistema protivvazdušne odbrane Savezne Države Belorusije i Rusije.

Provera snaga za reagovanje Rusije i Belorusije odvijaće se u dve faze. U prvoj fazi - do 9. februara - planirano je premeštanje i formiranje vojnih grupa u Belorusiji u kratkom periodu, organizovanje odbrane važnih državnih i vojnih objekata, zaštita državne granice u vazdušnom prostiu i provera protivvazdušne odbrane.

U drugoj fazi - od 10. do 20. februara - planirana je zajednička vežba "Saveznička odlučnost - 2022". Trupe će uvežbavati odbijanje agresije spolja, kao i borbu protiv terorizma i zaštitu interesa Savezne države. Provere reagovanja izvode se u trenutku pojačanih tenzija između Rusije i Zapada, koji optužuje Mosku da priprema invaziju na Ukrajinu. Rusija odbacuje te optužbe i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok i da Ukrajina neće postati članica Alijanse.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet